Polis müdüründen öğrenciye: Erkeksen gel, alacam seni!

UĞUR KOÇ

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde dün çıkan çatışma sonrasında öğrencilerin çektiği bir videoda, Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal’ın “O grupta olduğunu söyleyen varsa erkekse çıksın, alacam onu” diyerek öğrencileri tehdit ettiği ortaya çıktı.

Anadolu Üniversitesi’nde dün Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği’nin üniversite önünde stant açması üzerine öğrenciler arasında gerginlik çıkmış; polis, sol görüşlü öğrencilere TOMA ve gaz bombalarıyla saldırmıştı.

Yaşanan çatışma sonrasında polisin üniversite içindeki davranışları ise öğrenciler tarafından kayıt altına alındı. Buna göre çatışma sonrasında İletişim Fakültesi önüne kadar gelen polis, öğrencilerle tartışmaya giriyor. Fakülte öğrencileri tarafından çekilen videoda öğrencilerin, fakülte önünden polisin çekilmesini istediği görülüyor. Buna karşılık Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal’ın ise öğrencilere “Ben sizin gibi öğrencinin…” dediği duyuluyor.

'O GRUPTAYSAN ALACAM SENİ...'
Sözlerine öğrenciler tarafından tepki gösterilmesi üzerine Önal, tehditler savurmaya başlıyor ve “O grupta olduğunu söyleyen varsa, kim varsa burada erkekçe çıksın, alacam onu” diyor. Bu sözlerin ardından bir öğrencinin, “Ne biçim konuşuyorsun sen” diyerek kendilerine küfür edildiğini söylemesi üzerine Önal, aynı ifadelerini öğrenciye yönelik tekrarlayarak, “Gel, erkeksen sen, o gruptaysan alacam seni” diye bağırıyor. Başka bir polis ise öğrencilere cevap vermemelerini, dağılmalarını söylüyor.