Haziran Direnişi'nde İstanbul Ümraniye'de bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili davanın 25 Mart tarihli duruşması öncesinde adliye koridorunda aileye saldıran polis şikayetçi oldu. Muharrem ve Volkan Ayvalıtaş ifade verdi. O saldırı sırasında baba Ali Ayvalıtaş baygınlık geçirmişti.

Polis saldırdığı Ayvalıtaş ailesinden şikayetçi olmuş

Haziran Direnişi'nde İstanbul Ümraniye'de bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili davanın 25 Mart tarihli duruşması öncesinde adliye koridorunda aileye saldıran polis suç duyurusunda bulundu. Aileden Muharrem Ayvalıtaş ve akrabaları Volkan Ayvalıtaş bugün emniyette ifade verdi.

İleri'den Rıfat Doğan'ın haberine göre polis ve özel güvenlikler bu yıl 25 Mart tarihinde görülen duruşma öncesi Kartal Anadolu Aldiyesi koridorunda kimlik kontrolü sırasında aileyle yaşadıkları tartışma sırasında Volkan Ayvalıtaş'a yumruk atmış, baba Ali Ayvalıtaş ise olay sırasında fenalık geçirmiş ve ambulansla hastaneye götürülmüştü.

Bu olay sonrasında aileden şikayetçi olan polisler, 'güvenlik güçlerine mukavvemet ve mala zarar vermek' iddiasıyla Muharrem Ayvalıtaş, Volkan ve Okan Ayvalıtaş'ın da içinde bulunduğu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Aileden Muharrem Ayvalıtaş ve akrabası Volkan Ayvalıtaş bugün emniyete giderek ifade verdi.

Aile avukatı Rana Genişkaya ifade edildiğine göre olayla ilgili kameralardan tespit yapıldığını ancak emniyette bu görüntülerle ilgili kendilerine bir şey izlettirilmediğini belirterek Muharrem ve Volkan Ayvalıtaş'ın ifade verdiğini söyledi. Genişkaya emniyette verdikleri beyan hakkında şunları söyledi:

"Olay sırasında adliye koridorunda barikat bulunuyordu. Duruşmaya katılmak için içeriye girmek istediğimizi beyan etmemize rağmen duruşma salonuna alınmadık. Hatta barikattaki güvenlik güçleri bizi darp ederek zorla dışarıya çıkarmaya çalıştı."