Polis saldırganları korudu, Feride kadın dayanışması sayesinde kurtarıldı

Muğla'da Üniversiteli Kadın Kolektifi'nden Feride adlı genç kadının kaçırılması üzerine sosyal medyada başlatılan #FerideNerede etiketli kampanyasonuç verdi. Polis, "rızası var" diyerek yapılan başvuruları kabul etmezken, kampanya sayesinde yayılan duyuru üzerine kadınların çabası ile yapılan aramalarda Feride, Adana'da bir köyde bulundu.

ETHA'nın haberine göre Feride isimli genç kadın, 18 Haziran günü akşam saatlerinde evine giderken kendisini uzun süredir taciz ettiği bilinen Ahmet ve onun dört arkadaşı tarafından kaçırıldı.

POLİS SALDIRGANLARI DİNLEDİ
Feride, kaçırılmasının ardından mesaj atarak yardım talep etti. Ancak saldırgan genç kadını zorlayarak telefonda "kendi isteğiyle gittiğini" söylettirdi. Feride'nin arkadaşları polise başvurarak ifade verdi, ancak polis birinci dereceden akrabaları olmadığı için yapılan başvuruyu işleme koymadı. Feride'nin arkadaşları saldırganın yanında rahat konuşması mümkün olmayan Feride'nin cep telefonundan "kurtarın beni, polise gidin" şeklinde mesajlar attığını belirterek, zorla kaçırıldığında ısrarla polise anlatmaya çalıştı.

Muğla Emniyeti'nin Feride'nin arkadaşlarının beyanını dikkate almaması üzerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve partinin Muğla milletvekilleri devreye girdi

FERİDE İÇİN KADIN DAYANIŞMASI
Saldırganın kimliği bilinmesine ve kadının arkadaşları kaçırılma anının görüntülerine ulaşmalarına rağmen polis yine harekete geçmedi. Feride'den uzun süre haber alınamayınca da bu sefer sosyal medya üzerinde #FerideNerede etiketiyle kampanya başlatıldı.

Olay üzerine açıklama yapan Üniversiteli Kadın Kolektifi, saldırganın kimliğinin, olayın bir kaçırılma olduğunun bilinmesine rağmen duruma müdahale edilmemesini protesto etti. İlerleyen saatlerde de pek çok şehirde hızla eylem çağrıları yapıldı.

Kadınların başlattığı seferberlik sonuç verdi ve teknik takip sonucu Feride'yi kaçıranların Adana'da gittikleri adres tespit edildi, Feride ve onu kaçıranlara ulaşıldı.

Gece saatlerinde ise Feride'nin sağlık durumunun iyi olduğu, Ahmet A. ve kaçırma olayına karışan şahıslardan biriyle birlikte ifade için Tufanbeyli Jandarma Karakolu'na götürüldüğü, Feride'nin arkadaşları, ailesi, avukatlar ve kadın örgütlerinin de harekete geçtiği bilgisi paylaşıldı. Feride karakolda verdiği ifade de zorla kaçırıldığını vurguladı.

Ahmet A. ve onunla birlikte Adana'ya gelen bir arkadaşı gözaltına alınırken, kaçırma olayına katılan diğer üç kişinin Adana'ya gelmeden ayrıldığı öğrenildi.