Polis olduğunu iddia eden kişiler, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı anmalarına katılmak isteyen ODTÜ öğrencilerinin ailelerini aradı. Aileler, “Çocuklarınızın sicili yanar. Bursları kesilir. İleride iş bulamazlar. İsmini listeye aldık, bir daha olmazsa sileriz” denilerek tehdit edildi.

Polis yine aileleri aradı: “Çocuklarınızın sicili yanar”

NİSA KÜÇÜK

10 Ekim Ankara Gar Katliamı anmalarına katılmak isteyen Emek Gençliği üyesi ODTÜ’lü öğrencilerin aileleri arandı. Kendini polis olarak tanıtan kişiler ailelere, “Çocuklarınızın sicilleri yanar. Bursları kesilir. İleride iş bulamazlar. İsmini listeye aldık, bir daha olmazsa sileriz” dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Emek Gençliği Merkez Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, polis olarak arayan kişilerin öğrencilerin anmaya katılmak istemelerini “yasadışı faaliyetler” olarak nitelendirdiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Demokratik, eşit ve özgür bir Türkiye istemek ve bunun için mücadele etmek, gösteri ve protesto hakkını kullanmak suç değildir. Üyelerimizin kişisel hak ve özgürlüklerini hukuka aykırı bir biçimde çiğneyen ‘arama’ faaliyeti kesinlikle kabul edilemez. Bu konuda üyelerimizin haklarının korunması için gerekli tüm adımları atacağız. Gençlerin temel insani haklara ulaşmak için yürüttükleri en ufak mücadeleler dahi terörize edilmek ve marjinal gösterilmeye çalışılmaktadır. Üyelerimize yönelik gerçekleşen bu sindirme politikası uzun süredir iktidarın çeşitli araçlarla Türkiye gençliğini baskı altına almak, korkutmak, sindirmek, tek tip gençler yaratarak biat eden bir kuşak yaratmak için süregelen saldırılarının bir parçasıdır."

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEDEN KORKUYORLAR

"Bu koşullardan gençliğin birleşik ve örgütlü mücadelesinden başka kurtuluş yolu bulunmamaktadır. İktidar bu nedenlerle gençlerin biriken tepki ve öfkesinden, bunların örgütlü mücadeleye dönüşmesinden korkmaktadır. Çünkü kendi çıkarları gençliğin ortak çıkarlarıyla uyuşmamaktadır. Yaşanan gelişmeler ve artan saldırılar karşısında geri çekilmek bir yana dursun Emek Gençliği olarak bulunduğumuz her alanda gençliğin ortak taleplerine, istek ve özlemlerine dayanan mücadelesini büyütmek için tüm güçlerimizi seferber edeceğimizi ilan ediyoruz.”