Fransız Konsolosluğu merdivenlerinde cep telefonuyla konuştuğu gerekçesiyle Beyoğlu İlçe Müdürlüğü’ne bağlı polislerce...  

ZEYNEP KURAY

Fransız Konsolosluğu merdivenlerinde cep telefonuyla konuştuğu gerekçesiyle Beyoğlu İlçe Müdürlüğü’ne bağlı polislerce feci şekilde darp edilen Beyfu Beysanoğlu, polis tarafından vatandaşlara uygulanan keyfi uygulamaların son bulması için bu işin peşini bırakmayacağını vurguladı ve sonuna kadar şikâyetçi olduğunu duyurdu.
 Polisler tarafından yüzüne yediği yumrukların izlerini belirgin olduğu gözlemlenen Beysanoğlu, olayın 20 Nisan Cumartesi sabaha karşı saat 03.00 civarında meydana geldiğini anlattı. Beysanoğlu, ''Yorulduğum için merdivende oturarak annemle telefonda yaptığım sohbeti sürdürdüm. Konsolosluğun yanında bulunan kulübede görevli, ismini bilmediğim bir polis gelip birden ağza alınmayacak küfürler savurarak merdivenlerden hemen defolmamızı emretti. Ben de doğal olarak burasının halka açık olduğunu söyledim ve birden kendimi dört resmi polis tarafından çevrelenmiş bir biçimde buldum” diye anlattı. Apar topar polis otosuna bindirildiğini belirten Beysanoğlu,” Birden bana küfürler savuran polis bana yumruklarını tekmelerini sert bir biçimde vurmaya başladı. 'Ne oluyor. Ben ne yaptım sizi şikayet edeceğim' dediğimde, diğer bir polis bana 'Biz polisiz bizi kimseye şikâyet edemezsin. Burada bizim borumuz öter zaten kime şikâyet edeceksin polisi polise mi' diyerek benimle dalga geçtiler ve sonradan gözüm balon gibi şişmesine rağmen hastaneye götürme gereği duymadan tehdit ederek taksi durağına bıraktılar” dedi.
 
VURAN POLİS KAYIPLARA KARIŞTI
Polisin ismini alabilmek için çok uğraştığını ifade eden Beysanoğlu, diğer polislerin dayakçı polisi koruduğu için isim vermediklerine dikkat çekti. Darpçı polisin kayıplara karıştığını belirten Beysanoğlu, “ Özür dileseler de bir daha kimseyi böyle darp etme cesaretini göstermemeleri için  bu işin peşini bırakmayacağım. Unutmamak gerekir, bugün bana yarın sana” dedi.