HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, Adalet Nöbeti’nde polis tarafından kendisine atılan 'tokat' hakkında konuştu. Encü, “Bu saldırılar iktidarın politikalarından bağımsız değil. Saldırıları, Süleyman Soylu'nun televizyona çıkıp Kürt halkını aşağılayan sözlerinin ve Kürt halkının temsilcilerine ettiği hakaretlerin izdüşümü olarak ele almak gerekiyor” dedi.

Polisin tokat attığı HDP'li Ferhat Encu: Saldırılar, iktidarın politikalarından bağımsız değil

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, Kadıköy'de "Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son" sloganıyla düzenlenmek istenen basın açıklaması sırasında bir polis tarafından kendisine tokat atılmasını "Bu saldırılar iktidarın politikalarından bağımsız değil" sözleriyle değerlendirdi.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’e konuşan Encü, kendisine atılan 'tokat' hakkında konuştu. İktidarın, toplumu nefessiz bırakmak istediğini söyleyen Encü, saldırıların AKP iktidarının politikalarından bağımsız olmadığını belirtti.

"SALDIRI SADECE ŞAHSIMA DEĞİL, TEMSİL ETTİĞİM DEĞERLERE"

Encu, "HDP'yi demokratik siyasetin dışına atmak istiyor. Bunun politikasını yürütüyorlar. Bu saldırılar iktidarın politikalarından bağımsız değil. Saldırıları, Süleyman Soylu'nun (İçişleri Bakanı) televizyona çıkıp Kürt halkını aşağılayan sözlerinin ve Kürt halkının temsilcilerine ettiği hakaretlerin izdüşümü olarak ele almak gerekiyor" dedi.

Saldırı öncesinde küfre maruz kaldığını belirten Encu, “Şahsıma yönelik saldırı öncesinde tarif edemeyeceğim bir küfre maruz kaldım. İkazım sonucu maalesef saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sadece şahsıma değil; temsil ettiğim değerlere, Kürt halkının iradesine ve demokratik siyasete yönelik... Bu saldırı aslında vicdan ve ahlak sahibi olan herkese yapıldı. Bu saldırı bizi geri püskürtmez, bizi halkımızdan, mücadelemizden kopartamaz. Asla ve asla hakikati söylemekten, bu ülkede barışı ve demokrasiyi inşa etmekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

"TÜM HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

11 ayı aşkın süredir annelerin her hafta adliye önünde, adli tıp kurumu önünde cezaevinde yaşanan 'işkencelerin' son bulması için bir araya geldiğini anımsatan Encu, şunları söyledi: "11 ayı aşkın süredir anneler, Hasta mahpusların serbest bırakılması ve İmralı'da sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin son bulması için bir araya geliyor. Annelerin 11 haftadır yapmak istediği basın açıklamasına müdahale ediliyor, gözaltına alınıyorlar. Biz de bir basın açıklaması yapmak için Kadıköy'e gittik. Maalesef birçok etkinliğimizde olduğu gibi polis şiddetine maruz kaldık."

Encu son olarak hem kendisine saldıran polis hem de İstanbul Valiliği'nin yapmış olduğu açıklamayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, polisin hak ettiği cezayı alması için tüm hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

“Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla dün İstanbul Kadıköy'de yapılmak istenen basın açıklaması sırasında polis, HDP'li Ferhat Encu'ye tokat atmıştı.

O anları görüntüleyen Artı TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya, gözaltına alınmış, Kaya daha sonra serbest bırakılmıştı.

İstanbul Valiliği olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurarak, Encu'nun polislere hakaret ettiğini öne sürmüştü.

HDP'den yapılan açıklamada ise "Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!" denilmişti.