17- 18 Kasım 2017 tarihleri arasında Pera Palace Hotel Jumeirah’da düzenlenecek “3. Kara Hafta İstanbul Festivali” kapsamında, polisiye romanın dünyaca ünlü isimleri bir araya geliyor

Polisiyenin ustaları 3. kez Kara Hafta’da buluşuyor

Polisiyenin ustaları 3. Kara Hafta İstanbul Festivali’nde buluşuyor. 17-18 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenecek festivale; Anthony Horowitz, Charlie Higson, Arne Dahl, Tim Parks, Jo Nesbo gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Cenk Çalışır, Rıza Kıraç gibi Türk polisiyesinin önemli yazarları bir araya gelecek.

Bu yılın teması ‘Ian Fleming’
Geçen 2 yıl boyunca Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı ve ünlü yazar Georges Simenon şerefine düzenlenen Kara Hafta İstanbul Festivali’nin bu yılki teması ise 1955 yılında otelde konaklayan ve yarattığı efsanevi MI6 ajanı James Bond karakteriyle bir fenomen haline gelen Britanyalı yazar Ian Fleming.

Ümit: Kara Hafta, şehirlerin tanıtımına katkı sağlıyor
Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi isimler ile Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer ve DenizBank Kültür-Sanat Danışmanı Perihan Yücel’i de bulunduran 3. Kara Hafta Festivali kapsamında, polisiye edebiyatı üzerine “James Bond: Romandan Sinemaya”, “Polisiye ve Fantastik”, “Cinayetin Gizemi” gibi oturumlar gerçekleştirilecek.

Festivalin Komite Başkanı yazar Ahmet Ümit ise “Şehir ve edebiyat arasındaki ilişkinin suçtan yola çıkarak bir dışavurumu olan Kara Hafta, dünyanın değişik yerlerinde yaşayan yazarları buluşturarak şehirlerin tanıtımına katkı sağlar” dedi.

Polisiye Edebiyatı’na Katkı Ödülü, Doğan Hızlan’a verilecek
Geçen yıllarda Erol Üyepazarcı ve Sevin Okyay’a verilen “Polisiye Edebiyatı’na Katkı Ödülü” bu yıl Doğan Hızlan’a veriliyor.17 Kasım’da saat 15:00’te Adnan Özer’in moderatörlüğünde Cüneyt Ülsever ve Haluk Şahin “Polisiye ve Gazetecilik” üzerine apacağı panel ile başlayacak Kara Hafta, 18 Kasım’da Ahmet Ümit’in yeni romanını anlatacağı etkinlikle son bulacak. 3.Kara Hafta İstanbul Festivali’nde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Tüm etkinlik programına www.blackweekturkey.com adresinden ulaşılabilir.