Ümraniye’de bir okulda öğrenciler arasında yaşanan tartışmaya polis dahil oldu. Öğrencileri darbeden polis öğretmenleri ve idarecileri de tehdit etti. Eğitim Sen’den yapılan açıklamada “Takipçisi olacağız” denildi.

‘Polisten okulda şiddet’ iddiası
Fotoğraf: Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi

Haber Merkezi

İstanbul Ümraniye’de bulunan Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi’nde öğrenciler arasında çıkan tartışmaya polis dahil oldu. İddiaya göre öğrencileri darbeden polis araya giren okuldaki idarecilerle öğretmenleri de tehdit etti.

Okuldan bir öğretmenin verdiği bilgiye göre 16 Aralık’ta iki grup arasında çıkan tartışmanın ardından öğrencilerden biri olayı polis olan abisine anlattı. Pazartesi günü ise abisi ve anne adeta okulu bastı. Tartışmanın içinde olan diğer öğrencilerle polis arasında okulda kovalamaca yaşandı. Ardından polis öğrencileri darbetti. Olayın ardından idareciler ve öğretmenler araya girdi. Araya girenler de polis tarafından tehdit edildi. Daha sonra okul müdürü 155’i aradı. Okula gelen polisler olaya karışan kişinin meslektaşları olduğunu anlayınca idarecileri gözaltına almak istedi. Ancak okul müdürü ile yardımcıları bunu kabul etmedi ve kendi aracıyla polis merkezine gitti. Saatlerce orada bekletilen okul müdürüne baskı uygulandı. Tutanağa söylemediği şeyler yazıldı ve imzalamaya zorlandı. Ancak okul müdürü bunu kabul etmedi. Ertesi gün okul müdürü ve müdür yardımcıları polisler hakkında kaymakamlık ve savcılığa şikâyette bulundu. Darbedilen öğrenciler de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polisler hakkında soruşturma açıldı. Şikâyetin ardından ilçe emniyet müdürü okul müdüründen özür diledi.

TOPLUMSAL BİR SORUN

Eğitim Sen 2 No’lu Şube’den konuya ilişkin açıklamada şunlar denildi: “Güvenlikten sorumlu olan ve devlet adına hareket eden bireylerin güvenliği tehdit edici hale dönüşmesi tuzun koktuğunu göstermektedir. Bu olayın yaşanmış olması sistematik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu göstermektedir. Okulda yaşanan öğrenciler arasındaki duruma müdahale etme biçimine bakıldığında emniyet güçlerinin kendilerini ayrıcalıklı gördükleri anlaşılmaktadır. Olaya karışan polislerin görevlerinden alınması gerekmektedir. Eğitim Sen 2 No'lu Şube olarak bu olayı ve polis şiddetinin geldiği boyutu münferit bir olay gibi görmemekteyiz. Olayın kamuoyuna mal edilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz ve olayın takipçisi olacağız.”