Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Adana Pozantı M Tipi Cezaevi'nde "taş atan çocuklar" olarak...

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Adana Pozantı M Tipi Cezaevi'nde "taş atan çocuklar" olarak bilinen 18 yaşından küçük siyasi tutuklu ve hükümlülerin taciz ve tecavüze uğradığı iddialarını araştırmak üzere cezaevi müfettişi (kontrolör) görevlendirdi.

Vatan Gazetesi'ne konuya ilişkin bilgi veren Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, korkunç iddialarla ilgili olarak müfettiş araştırmasından sonra bir değerlendirme yapılacağını belirterek, "Kontrolör arkadaşımız orada olacak. Şu an itibariyle bu iddialarla ilgili bir şey söyleyemeyiz. İddia var ve araştıracağız. Raporlar geldikten sonra bir değerlendirme yapacağız ve gerekirse kamuoyuyla bunu paylaşacağız" dedi.

Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından konunun araştırılması için müfettiş görevlendirilirken, Pozantı Cumhuriyet Savcılığı'nda konuyu araştırmak için tahkikat başlattığı öğrenildi. Savcılığın iddialara ilişkin çocuklar ile görüşeceği bilgisi alındı. Haberi yapan DİHA muhabiri Zeynep Kuriş'i arayan savcılık iddiaları gündeme getiren çocukların bilgilerinin kendilerine iletilmesini istediği bildirildi.