Problemler çığ gibi büyüyor: Doğa Koleji’nde herkes mağdur

Meral Danyıldız

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Doğa Kolejleri’nde yaklaşık üç aydır yaşanmakta olan maaş sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla, Sultanahmet’te bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlemek istedi. Polisler tarafından engellemeyle karşı karşıya kalan veliler, açıklamayı Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda gerçekleştirmek zorunda kaldı.

Veliler adına basın metnini okuyan Hale Usluer, çocukların alması gereken ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve kaliteli eğitim hizmetinin parayla alma yoluna zorlanarak bu sömürü düzenini beslemek zorunda kaldıklarını belirtti. Öğretmenlerin ise para kazanabilmek için güvencesiz bir şekilde çalışmak zorunda bırakıldığını ifade eden Usluer, şunları aktardı: “Kampüslerimizde doğalgaz kesik, temizlik hizmetleri aksamış durumda. Bizler sorumlusu olmadığımız bir fiili durumun seyircisi olmayacağız.”

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan veli Hilal Temel, çocukların ve öğretmenlerin hakkını savunmak adına bu basın açıklamasını düzenlediklerini aktardı. Temel, “Biz çocuklarımızın naklini istemiyoruz. Çocukların nerede öğrenim göreceğine anne baba karar verir. Buna MEB karar veremez” dedi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.