Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin Körfezi'nde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu. Depremin 'Ecemiş kırığı'nın deniz içinde devamında olduğunu ifade eden Ercan, "Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok" sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Mersin Körfezi'ndeki 4,3 büyüklüğünde depreme ilişkin açıklama

Öğlen saatlerinde Bolu'da meydana gelen 4.8'lik depremin ardından bu kez de Mersin'in Erdemli ilçesi Akdeniz açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 22.59'da meydana gelen sarsıntı yerin 16 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, depremin "Ecemiş kırığı"nın deniz içinde devamında olduğunu ifade etti. Bölgenin gerginliğini attığını da belirten Ercan endişenecek bir durum olmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, paylaşımında, "16 Mart 22.49'da Mersin açığında Akdeniz'de olan M4,6'lık küçük deprem Ecemiş kırığının deniz içinde devamında olmuştur. Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok" dedi.