Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "İzolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin nedeni bu süre sonunda bulaş riskinin ortadan kalkması değil, biraz bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır" açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Ceyhan'dan karantina süresinin 7 güne indirilmesine ilişkin değerlendirme

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, karantina süresinin 7 güne indirilmesinin nedenine ilişkin "Biraz bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pozitif vakaların karantina süresinin 7 gün olarak belirlendiğini belirtti.

Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, karantina sürelerine ilişkin şunları söyledi: "Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. Gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler."

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, karantina süreleri hakkındaki yeni karara ilişkin değerlendirmelerde bulunndu.

Twitter hesabından açıklama yapan Ceyhan, "İzolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin (bazı ülkelerde test kontrollü 5 gün, bazı ülkelerde test kontrolsüz 5 gün, bazı ülkelerde 7, bazı ülkelerde 10 gün) nedeni bu süre sonunda bulaş riskinin ortadan kalkması değil, biraz bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.