PTT emekçileri Genel Merkez’de
Fotoğraf: Arşiv

HABER MERKEZİ

PTT yönetiminin emekçiler üzerindeki baskı politikalarına karşı, Haber-Sen üyesi PTT işçileri Batman ve İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor. Emekçiler bugün Ankara’da olacak.


"PTT'deki sürgünlere, hukuksuzluğa, liyakatsizliğe karşı yürüyoruz" sloganıyla yola çıkan PTT emekçileri Haber-Sen üyelerinin sürgün edilmesine, sendika düşmanlığına, hukuksuz uygulamalara ve işleyişe karşı ses yükseltti.

Yürüyüş ile ilgili olarak BirGün’e değerlendirmelerde bulunan KESK Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu şunları söyledi: “Sendikamız gerekçe gösterilerek hukuksuz ve kanunlara aykırı olarak sürgün edildik. Son 2 yıldır PTT sendikamıza ve üyelerimize saldırıyor. Biz pandemi döneminde de eylemlerimizi sürdürmüştük. Çeşitli kazanımlar elde ettik, diğer kazanımları mahkeme yoluyla kazandık. Aslında PTT kamuyu zarara sokmaktan başka bir şey yapmıyor. Anayasayı çiğnedikleri durumda biz meseleyi mahkemeye taşıdığımızda kaybediyorlar ve bu da kamu zararına neden oluyor.”

Yürüyüşte şimdiye kadar herhangi bir olay yaşanmadan sürdüğünü belirten Damatoğlu bugün yapılacak basın açıklamasına ilişkin ise şöyle dedi: “Polis her girdiğimiz ilde onları takip etmemizi istiyor. Karşımızda konuşlanıp bekliyorlar. Polisle karşı karşıya geliyoruz. Yarın Genel Müdürlük önünde basın açıklaması yapacağız. Bize olası bir müdahale halinde suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ilan ediyorum.”