Haber-Sen 6 Nolu Şube, pandemi sürecinde PTT emekçilerini sorunları ve sürgünlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “PTT Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir” denildi

PTT emekçileri: Sürgün kararları iptal edilmezse Ankara’ya yürüyeceğiz

AYCAN KARADAĞ

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) 6 Nolu Şube, pandemi süresince yaşadıkları sorunlar ve PTT’de yaşanan sürgünlerle ilgili İzmir Posta İşletme Merkez Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Haber Sen 6 Nolu Şube Başkanı Ayhan Zengin, haftanın yedi günü gece geç saatlere kadar çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üreten PTT emekçilerine ödül vermek yerine sürgün edildiklerini ifade etti.

“Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgünü insanlık suçudur" diyen Ayhan, "Bu durum, sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez! Emekçilerin taleplerini dillendirenlerin ve sendikal mücadele yürütenlerin sürgün edilmesi, diğer emekçilere de verilen bir mesajdır: 'Size verilenle yetinin, fazlasını istemeyin, yoksa siz de sürgün edilirsiniz!' Mesaj gayet açıktır: Anayasal hak olan sendikal örgütlenme özgürlüğü engellenmek istenmektedir!" ifadelerini kullandı.

Ayhan, açıklamasına şöyle devam etti: "Pandemi sürecinde evinde bulunan yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun emek harcayan emekçilerinin sürgün edilmesi, yalnızca PTT çalışanlarının sorunu olarak algılanmamalıdır. PTT emekçilerinin taşıdığı her gönderinin yanında alın teri, özveri ve sevgi vardır. Pandemi sürecinde Sendikamız tarafından verilen mücadele; her gönderiye eklenen alın teri, özveri ve sevginin yanına virüsün de eklenmemesi içindir. O nedenle bu mücadeleye, toplumun her kesimi tarafından destek sağlanmalıdır."

İNSANLIK SUÇU OLAN SÜRGÜN UYGULAMASINDAN VAZGEÇMELİDİR

“Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız HABER-SEN, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir" diyen Ayhan, "Özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine, liyakatsız atamalara yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Ayhan, son olarak şunları söyledi: "Bugün burada bir kez daha yüksek sesle ifade etmek istiyoruz: Yöneticilerimize ve üyelerimize dönük yapılan bu işlemler sürgündür ve tüm PTT çalışanlarına bir gözdağı niteliğindedir. Buradan PTT Genel Müdürlüğünü uyarıyoruz: Türkiye’nin dört bir tarafından başlatacağımız yürüyüşle Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. PTT Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir.”