Haber- Sen üyesi PTT emekçileri, “Özellikle pandemi döneminde çalışmanın ve emeğin karşılığında ödüllendirilmesi gereken PTT emekçileri sürgün edilmiştir” diyerek ülkenin birçok noktasındaki PTT Müdürlükleri önünde eş zamanlı olarak basın açıklaması ve eylem düzenledi. PTT emekçileri, sürgünlerin durdurulması halinde Türkiye'nin dört bir tarafından başlatacakları yürüyüşle Ankara’ya yürüyeceklerini de açıkladı.

PTT emekçileri ülkenin dört bir yanında eylemde: "Sürgünler durdurulmazsa Ankara'ya yürüyeceğiz"

HABER MERKEZİ

KESK'e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber- Sen) üyesi PTT emekçileri, ülkenin birçok noktasında yer alan PTT Müdürlükleri ve şubeleri önünde eş zamanlı eylem ve basın açıklaması düzenledi. PTT emekçileri, "Türkiye'nin dört bir tarafından başlatacakları yürüyüşle Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştireceklerini de" açıkladı

İstanbul Sirkeci PTT Başmüdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında PTT emekçilerinin sürgün edildiği vurgulanarak “Covid-19 pandemisi sürecinde kamu çalışanlarına yönelik tedbir alınması amacıyla çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri kapsamına alınmamalarına rağmen haftanın yedi günü gece geç saatlere kadar çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üretmişlerdir. Ancak bu çalışmanın ve emeğin karşılığında ödüllendirilmesi gereken PTT emekçileri sürgün edilmiştir” denildi.

UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI

“Pandemi sürecinin en başında, Haber-Sen olarak hazırladığımız resmi yazı ile PTT Genel Müdürlüğü bilgilendirilmiş ve pandemi nedeniyle ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında uyarılar yapılmıştır” denilen açıklamada, “Genel Müdürlük uyarılarımızı dikkate almamış ve gerekli adımları atmamıştır. Bunun üzerine, örgütlü olduğumuz tüm illerde ve işyerlerinde yaptığımız basın açıklamaları ve eylemler sonrasında, kısmi olarak koruyucu ekipmanlar sağlanabilmiştir. Ancak bu gecikmeli ve kısmi tedbirler yeterli olmamış, gerek PTT çalışanlarının ve gerekse de yurttaşların sağlığı tehlikeye atılmıştır” ifadeleri yer aldı.

ÜYELERİMİZ SÜRGÜN EDİLDİ

“Anayasal koruma altında olan sendikal mücadele hakkımız çerçevesinde yaptığımız basın açıklamaları ve PTT emekçilerinin düzeltilmeyen olumsuz çalışma koşullarına ilişkin gerçekleştirdiğimiz sosyal medya etkinliği sonrasında üyelerimiz sürgün edilmişlerdir” denilen açıklamada, “Sendikamızın üyeleri, üyesi olduğumuz Dünya Küresel Sendikalar Birliğinin altına imza attığı bir belgedeki şartların yerine getirilmesini talep ettikleri için sürgün edilmiştir. Oysa PTT Genel Müdürlüğü, İdari Konsey Başkanlığını yürüttüğü Dünya Posta Birliğinin altına imza attığı aynı belgedeki koşulları yerine getirmemekle kalmamış, Anayasamıza ve diğer ulusal mevzuatımıza aykırı olarak üyelerimizi cezalandırmıştır” ifadelerine yer verildi.

ESKİ GÖREV YERLERİNE DÖNMELİLER

“Anayasal hak olan sendikal örgütlenme özgürlüğü engellenmek istenmektedir” vurgusu da yapılan açıklamada, “Pandemi döneminde sürgün edilen PTT emekçilerinin aile bütünlükleri yok sayılmıştır. PTT emekçileri ile birlikte eşleri ve çocukları da sürgün edilmiş, onların da çalışma, eğitim ve sağlık hakları ihlal edilmiştir. Böylece mağduriyetler katlanarak artmıştır. Tekrar altını kalın bir biçimde çizerek söylüyoruz, ‘bu asla kabul edilemez’ şube yöneticilerimizin ve üyelerimizin sürgünlerinin durdurulmasını ve yeniden eski görev yerlerine dönmelerini talep ediyoruz” denildi.

DÖRT BİR YANDAN ANKARA'YA YÜRÜYECEĞİZ

Basın açıklamasında,"Yöneticilerimize ve üyelerimize dönük yapılan bu işlemler sürgündür ve tüm PTT çalışanlarına bir gözdağı niteliğindedir" denilerek şu ifadelere yer verildi:

“PTT Genel Müdürlüğü’nü uyarıyoruz, sürgünlere son verilmezse Türkiye’nin dört bir tarafından başlatacağımız yürüyüşle Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. PTT Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Tüm emekçileri ve Türkiye kamuoyunu bu demokratik ve meşru taleplere destek olmaya çağırıyoruz.”