Haber-Sen 6 No’lu Şube, esnek ve kuralsız çalışmaya karşı tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada, “PTT acilen ihtiyaca göre yeterli kadrolu personel alımına gitmelidir” denildi.

PTT emekçilerinden artan iş yüküne tepki: PTT acilen kadrolu personel alımına gitmelidir

BirGün EGE

Haber-Sen 6 No’lu Şube, esnek ve kuralsız çalışmaya karşı Bayraklı Merkez Posta İşleme Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Haber-Sen 6 No’lu Şube Başkanı Ayhan Zengin, taşeron firmaya dağıttırılan tebligatların yasal olmadığını söyleyerek, “Kanuna aykırı olan bu işlemi yapmak istemeyen emekçiler, başka merkeze sürgün edilmekle tehdit edilmektedirler. PTT yönetimi az personelle çok iş yapma mantığıyla, Kurum emekçilerine 21.yüzyılda eşi benzeri görülmeyen baskı, sürgün ve tehdit yöntemlerini kullanarak dağıtım yaptırmaya çalışmaktadır. Arkadaşlarımıza daha önceleri günde 60 adet gönderi teslimi ile başlayan baskılar an itibariyle 150 adet gönderi teslimine kadar çıkmıştır. Posta emekçileri 30-40 kilogramlık çuvalları sırtlarına alarak dağıtım yapmaya zorlanmaktadır. Bu ağır yüklerden dolayı çalışanlarda sağlık sorunlarının baş gösterdiği bize ulaşan bilgiler arasındadır” dedi.

Haftada 40 saat çalışması gereken emekçilerin 60 saat çalışmak zorunda bırakıldığını ifade eden Zengin, “PTT’lerde yaşanan dağıtım sıkıntısının sebebinin personel eksikliği olduğu açıktır. İzmir içi gönderilerin 1-2 günde yetişme taahhüdü verilmesine rağmen 10-15 günü bulan gecikmeler yaşanmaktadır. Hayati önemde olan tebligatlar ise çok daha geç sürelerde ilgililere ulaşmakta; çoğu zaman tebligat ulaşana kadar dava görülmüş olmaktadır. Kargo ve postaların gecikmeli gelmesi nedeniyle haklı olarak vatandaşlarımızdan gelen şikâyet ve itirazları çözmek için yeterli personel alımına gitmesine gereken PTT, bunun yerine posta emekçilerine baskı, tehdit ve angarya iş yükleyerek sorunu çözmeye çalışıyor” diye konuştu.

‘ACİLEN LİYAKAT ESASLI GÖREVDE YÜKSELME SINAVLARI AÇILMALIDIR’

Zengin, talepleri ise şu şekilde sıraladı:

>> PTT acilen ihtiyaca göre yeterli kadrolu personel alımına gitmelidir.

>> İş barışını bozan farklı statüdeki çalışma şekillerini kaldırarak, tüm çalışanlar kadrolu tek statüde birleştirilmelidir.

>> Acilen liyakat esaslı, şeffaf ve objektif görevde yükselme sınavları açılmalıdır.

>> Son yılarda yapılan liyakatsiz görevde yükselme unvanları geri çekilmelidir.

>> Çalışanlarına insanlık onuruna yakışır çalışma ortamları sunulmalıdır.

>> Artan ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yoksulluk sınırının üstünde bir maaş verilmelidir.

>> Anayasa, yasa ve mahkeme kararlarını yok saymaktan vazgeçmelidir.