Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus tıp dünyasındaki gelişmelere dair yaptığı konuşmada, "Kanser aşısı üretmeye yaklaştık" dedi.

Kaynak: iHA
Putin: "Kanser aşısı üretmeye yaklaştık"
FOTOĞRAF: İHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da "Gelecek Teknolojileri Forumu"nda konuştu. Rus tıp dünyasındaki gelişmeleri aktaran Putin, Rus bilim insanlarının kanser aşısı geliştirme çabasında sona yaklaştığını belirtti ve şunları söyledi:

 "Kanser aşısı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık. Umarım çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılırlar."
Rusya'daki kanser vakalarının kontrol altına alınması için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Putin, 500'den fazla kanser kliniğin bu konuda aktif olarak çalıştığını ekledi.

BIONTECH DE "YAKLAŞTIK" DEMİŞTİ

Öte yandan Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin de geçen günlerde Focus dergisine verdikleri röportajda, kanser alanındaki çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını ve 2026'ya kadar ilk kanser aşılarının piyasaya sürülebileceğine inandıklarını açıklamıştı.