ABD'li yönetmen Oliver Stone'un Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin yer aldığı belgeselin fragmanı yayınlandı

Putin, Oliver Stone'a konuştu

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, ABD'li yönetmen Oliver Stone'a verdiği demeçte ABD'nin gizli izleme faaliyetlerini ortaya çıkaran eski Ulsual Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden'ın vatan haini olmadığını söyledi.

ABD'li yönetmen Oliver Stone'un 'Putin Röportajları' (The Putin Interviews) belgeselinin yayınlanan fragmanında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Snowden hakkında yorumda bulunduğu görüldü.

Sputnik'in aktardığına göre Putin, Snowden'ın ABD'nin çıkarlarına ihanet etmediği ve hiçbir ülkeye ülkesi veya halkı için kötü olabilecek bir bilgi vermediği için vatan haini olmadığını düşündüğünü ifade etti.

"Snowden bir hain değil. Ülkesinin çıkarlarına ihanet etmedi, başka bir ülkeye bilgi sızdırmadı" diyen Putin şöyle devam etti: "Bence işiyle ilgili bir şeylerden hoşlanmıyorsa, istifa etmeliydi. Ancak o daha ileriye gitti. Bu onun hakkı, ancak bunun doğru olup olmadığını soruyorsanız, bence doğru değil."

PUTİN, KGB'DEN İSTİFA ETMESİNİN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Stone, daha sonra Putin'e 20 Ağustos 1991'de Sovyetler Birliği hükümetinden Komünist Parti üyesi bir grubun dönemin Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'u devirmeye yönelik darbe girişimi ardından KGB'deki görevini bıraktığını hatırlattı.

Putin "Ben istifa ettim, çünkü hükümetin eylemlerini onaylamadım" ifadelerini kullandı.