Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası doğalgaz tedarik merkezi için Türkiye'yi neden düşündükleri sorusuna, "Doğrudan Avrupalı ortaklarla çalışmak çok zor. Türkiye'de hızlıca bir gaz merkezi kurabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Putin: Türkiye’de bir doğalgaz merkezini hızlıca inşa edebiliriz
Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye’de bir doğalgaz merkezini hızlıca inşa edebiliriz. Avrupa’ya olası doğalgaz tedarik merkezi olarak seçimin Türkiye’den yana yapılmasına gelince, bence bunu neden yaptığımız ortada. Çünkü doğrudan Avrupalı ortaklarla çalışmak çok zor" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığına göre, Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Soçi’de gerçekleştirdiği üçlü görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Tahıl koridoru anlaşmasının askıya alınmasını değerlendiren Putin, Ukrayna’dan tahılın çıkarılması sürecinin, en yoksul ülkelerin çıkarlarını karşılama bahanesiyle organize edildiğini söyledi. Putin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu tam da en yoksul ülkelerin çıkarları için kabul ettik. Son saatlerin ve son günlerin verilerini hatırlamıyorum ama şöyle görünüyor, tahılın yüzde 34’ü Türkiye, yüzde 35 ve hatta biraz daha fazlası Avrupa Birliği ve sadece yüzde 3-4’ü, belki yüzde 5’i en yoksul ülkelere ulaştırıldı."

'AVRUPA İLE ÇALIŞMAK ZOR'

Burada yaptığı konuşmada, doğalgaz konusuna da değinen Putin, 'Avrupa ile çalışmanın zor olduğunu' söyledi.

Putin, "Avrupa’ya olası tedarik merkezi olarak seçimin Türkiye’den yana yapılmasına gelince, bence bunu neden yaptığımız, neden teklif ettiğimiz ortada. Çünkü doğrudan Avrupalı ortaklarla çalışmak çok zor. Türkiye'de hızlıca bir gaz merkezi kurabiliriz" ifadelerini kullandı.