Rabia Naz için eylem yapan Dev-Lis üyeleri gözaltına alındı

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli biçimde yaşamını yitiren Rabia Naz için eylem yapan Dev-Lis üyesi üç kişi, Taksim Meydanı’ndan gözaltına alındı.

Gazete Yolculuk'ta yer alan habere göre, Devrimci Liseliler (Dev-Lis) üyeleri, Taksim Meydanı’nda “Rabia Naz için adalet. Çocuklar uyurken susulur ölürken değil” yazılı bir pankart açtı. Üç liseli gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğunu öne sürülmüş, aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı.

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığı belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulunmuştu.