İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Brisbane'deki tenis turnuvasında yaşadığı sakatlığın ardından Avustralya Açık'a katılamayacağını duyurdu. Nadal, "Şu anda 5 setlik maçlarda maksimum seviyede mücadele etmeye hazır değilim" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Rafael Nadal, Avustralya Açık'a katılamayacak

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, sakatlığı nedeniyle sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a katılamayacak.

Kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal, kortlara 349 gün sonra Avustralya'da düzenlenen ATP 250 turnuvası Uluslararası Brisbane turnuvasıyla dönmüştü.

Turnuvanın çeyrek finalinde Jordan Thompson'a 2-1 yenilenen Nadal, bu karşılaşmada sakatlık geçirmişti.

Nadal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sakatlığı nedeniyle Avustralya Açık'a katılmayacağını duyurdu.

5 SETLİK MAÇLARDA MÜCADELE ETMEYE HAZIR DEĞİLİM

Nadal, açıklamasında şunları söyledi:

" Brisbane'deki son maçım sırasında bir kasımda küçük bir sorun yaşadım ve bildiğiniz gibi bu beni endişelendirdi. Melbourne'e vardığımda MR çektirme şansım oldu ve bir kasımda mikro yırtık var, sakatlık yaşadığım yerde değil ve bu iyi haber. Şu anda 5 setlik maçlarda maksimum seviyede mücadele etmeye hazır değilim. Doktorumu görmek, biraz tedavi olmak ve dinlenmek için İspanya'ya geri dönüyorum.

Bu geri dönüş için yıl boyunca çok çalıştım ve her zaman belirttiğim gibi hedefim 3 ay içinde en iyi seviyemde olmak. Muhteşem Melbourne seyircisinin önünde oynayamayacak olmam benim için üzücü olsa da bu çok da kötü bir haber değil ve hepimiz sezonun gidişatıyla ilgili olumlu düşünmeye devam ediyoruz.  Burada, Avustralya'da oynamayı gerçekten çok istiyordum ve beni çok mutlu ve pozitif yapan birkaç maç oynama şansım oldu. Desteğiniz için hepinize teşekkürler ve yakında görüşmek üzere!"

Ocak 2023'te Avustralya Açık'ın ikinci turunda ABD'li Mackenzie McDonald'a elenen İspanyol tenisçi, bu maçtaki kalça sakatlığının ardından uzun süre kortlardan uzak kalmıştı. 2024'ün kariyerinin son sezonu olabileceğini açıklayan Nadal, dünya klasmanında da 670. sıralara kadar gerilemişti.