Rant İstanbul'da karayı bitirdi: Deniz doldurularak inşaat alanı yapılıyor!

İstanbul'u beton kente çevirmekle yetinmeyen AKP'nin denize dolgu yapmak suretiyle inşa ettiği alanlara bir yenisi daha ekleniyor. Ataköy sahil şeridindeki tüm parsellerin inşaatla doldurulması sonucu sıra denize gelirken, trafik yoğunluğu nedeniyle gemilerle taşınan hafriyat kamyonlarıyla deniz 140 bin metrekare doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarıldı. Bu yeni alana konferans, kongre merkezleri ile restoran ve gazinolar inşa edilmesi planlanıyor.

Galeria Alışveriş Merkezi’nden başlayarak Hava Harp Okulu’na kadar olan Ataköy sahil şeridi Baruthane’nin bulunduğu parsel hariç tamamen yüksek katlı binalarla dolmuştu.

DENİZ 600 METRE UZAKLAŞACAK
Ömer Erbil'in Hürriyet'te yer alan haberine göre, ‘Mega Yat Limanı’ adı altında başlatılan yeni projede Ataköy sahilinde denizde 10 futbol sahası büyüklüğünde bir alan doldurularak yeni yapılaşma bölgesi oluşturuluyor. Buna mendirek ve yat limanın olduğu bölüm dahil edilmezken yeni doldurulan alanla birlikte denizin 600 metre daha uzaklaşacağı öngörülüyor.

Kurvaziyer gemilerin de yanaşabileceği Mega Yat limanı projesinde üç katlı ticaret ve eğlence merkezi, iki katlı lokanta ve gazino, iki katlı kongre merkezi, beş katlı yönetim ofisi, beş katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca beş ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri, yüzme havuzları yer alacak. Kıyı kenar çizgisi sınırına kadar da 70 metre yüksekliğinde yaklaşık 22 katlı otel, çok katlı otopark ve ticaret merkezi, AVM, 22 katlı üç ayrı apart otel, kafe ve lokantalar inşa edilecek.

SAHİBİ TANIDIK: TOKİ
Yeni 'inşaat alanında' yüksekliğin 15.50 metre olarak belirlenmesine karşılık, ofis ve yönetim binalarının beş katlı gösterilmesi ise kafaları karıştırdı. Bakırköy Belediyesi kendilerine şu ana kadar ruhsat başvurusu olmadığını, vaziyet planlarına göre doldurulacak alanın 14 hektar büyüklüğünde görüldüğünü belirtti. Yetkililer kendilerine, devam eden çalışmaların mendirekler için bir dolgu olduğunun söylendiğini kaydetti.

Ataköy Turizm Kompleksi, halen Türkiye denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Şadan Kalkavan, Fuat Miras, Gündüz Kaptanoğlu, Eşref Cerrahoğlu ve Metin Kalkavan tarafından kurulan Dati-Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş. tarafından yönetiliyor. Üst kullanım hakkı Dati Holding’de olan arazinin sahibi ise TOKİ olarak geçiyor.

'Dolgu meydan' iktidarı: Yeni hedef Şile!