Rant projesinin imar planları onaylandı

HABER MERKEZİ

Bilim insanlarının, yaşam savunucularının tüm itirazlarına rağmen iktidarın Kanal İstanbul sevdası son bulmuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi için imar planlarının onaylandığını ve askıya çıkartıldığını ifade etti.

Çekmeköy Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Kurum, değerlendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin daha önce 1/100.000, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıkarıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan gelen talepleri, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarımızdan gelen talepler üzerine yapılan itirazları değerlendirdik ve 1/100.000'lik planımızı geçen hafta itibarıyla askıya çıkardık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, pandemi dönemi içerisinde üst üste ihale açıklamaları ve plan değişiklikleri ile ön plana çıkan Kanal İstanbul Projesi’ne karşı Kadıköy’de bir araya geldi. Dün saat 15.00’de Bostancı Deniz Otobüsleri İskelesi önünde buluşan ve kanala karşı pedal çeviren yaşam savunucuları Kadıköy’de eylem yaptı. Eyleme kimi bisikletiyle, kimi İstanbul’u anlatan şiir yazıları dövizlerle kimisi de yaptığı resimlerle katıldı.

Eylemde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kentimize, bir kanal ve bir avuç zengine “Yenişehir” yapmak istiyorlar. İstanbul’u “mega projeler” adı altında talan edenler, kalan ne varsa yok etmek, ranta, kar hırslarına feda etmek istiyorlar.”