Ranzalar kulübe oldu

DİLARA ŞİMŞEK

Dersim’de Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sokak hayvanları için örnek bir projeyi hayata geçirdi. Belediyeye ait bir yurtta bulunan atıl vaziyetteki ranzalar geri dönüşüme kazandırılarak sokak hayvanları için kulübe yapıldı.

Yapılan kulübeler ilçenin çeşitli noktalarına dağıtılarak sokak hayvanlarının barınma ihtiyacı karşılandı.

Yaklaşık 10 ton civarındaki atıl durumdaki ranzayı geri dönüştürdüklerini belirten Mustafa Sarıgül, “Belediyemizde atıl durumda olan yaklaşık 70 civarındaki ranzayı kendi işçilerimizin gayretiyle köpek barınağı ve köpek kulübelerine çevirdik. Buradaki amacımız artık bu sokaktaki dostlarımızda birlikte yaşamayı öğrenmek. Her binaya mümkünse bir kulübe koyup oradaki insanlara mama dağıtmak suretiyle sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamalarını sağlayacağız. Uzun süreden beri bununla ilgili belediyemizde bir çalışma başlatmak istiyorduk. 70’e yakın ranzamızdan kendi kaynaklarımızla bu kulübeleri yaptık. Yaz aylarında bunları üstü kapalı bir barınak yapacağız. Kendi kısırlaştırma ünitelerimizi kuracağız. Kendi veterinerlerimiz ve hayvan sever dostlarımızla birlikte sonuca gideceğiz” dedi.

Öte yandan Sarıgül, makam aracı da dahil olmak üzere atıl duruma çıkmış araçları satarak kaynak yarattıklarını vurgulayarak “Yurttaşlarımızdan belediyemize mama desteği yapmalarını bekliyoruz” dedi.