Rapinoe: Trump bizden nefret ediyor çünkü bizler güçlü kadınlarız

ABD Başkanı Donald Trump’a karşı duruşu ve 2019 Kadınlar Dünya Kupası’ndaki performansıyla akıllara kazınan Megan Rapinoe, The Guardian’dan Emma Brockes’a konuştu.

Dört Dünya Kupası, dört de olimpiyat altın madalyası kazanan ABD Kadın futbol Milli Takımı spor tarihinde müstesna bir yere sahip. Bu takımın son Dünya Kupası’nda öne çıkan en önemli ferdi ve lideri olan Megan Rapinoe, sadece sahada değil saha dışında aldığı sorumlulukla da sporseverlerin gözünde önemli bir yere sahip oldu. Rapinoe Trump’a karşı sergilediği tavrı şu cümlelerle özetliyor: “Otorite karşıtı olduğumu söyleyemem, ama güçlerini kötüye kullanan ya da insanları manipüle eden bir kişi olduğunda, sessiz kalamam.”

Rapino’nun Trump ile kavga etmesinin en keyifli yönlerinden biri, kendi çelişkilerinin ağırlığı altında ezilmesine neden oluyordu. Rapinoe bu durumu şu cümlelerle özetliyor: “Sevdiği her şeyiz. Güçlü kadınlar olmamız dışında. Ve gerçekten zor zamanlar geçiriyordu. Bunu attığı tweetlerden görebiliyorsunuz. Bizden nefret ediyor, bizi seviyor, Beyaz Saray'a gelmemizi istiyor ve aynı anda bizi tehdit ediyor.”