ABD’de faaliyet gösteren Konut ve Kentsel Dairesi (HUD), 2020 yılının evsizlik ve yoksulluk raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, ABD’de Trump döneminde evsizlik, yüzde 28 oranında artış gösterdi.

Rapor: ABD'de evsizlik yüzde 28 arttı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de faaliyet gösteren Konut ve Kentsel Dairesi (HUD), eski ABD başkanı Donald Trump döneminde yoksulluğun ciddi derecede arttığına dikkat çekti.

HUD’un açıkladığı rapora göre, Covid-19 salgını öncesi Ocak ayında ABD’de yaklaşık 500 ila 600 bin arasında insanın hiçbir konut mülkiyetine sahip olmadığı belirtiliyor.

Rapor ayrıca, Trump döneminde getirilen vergiler ve ekonomi politikaları sonucu milyonlarca insanın işini ve evini kaybettiğini aktarıyor.

Evsiz insan nüfusunun da yüzde 28 oranla arttığına dikkat çekilen raporda, ABD’de Kaliforniya gibi evsiz ve yoksul nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bazı eyaletlerde durumun daha da kötüleşeceği aktarıldı.

Dünya Sosyalistleri Web Sitesi’nin (DSWS) aktardığına göre, raporda yer alan verilerin salgın öncesi durumu yansıttığı ve gerçek tablonun çok daha kötü olabileceğinin altı çiziliyor.

KISITLAMALARIN İLK BAŞINDA 22 MİLYON KİŞİ İŞSİZ KALDI

DSWS, ABD’de pandemi dolayısıyla başlatılan ilk kısıtlamalarda 22 milyon kişinin işsiz kaldığına dikkat çekerek, ülkedeki yüzde 6 olan resmi işsizlik verilerinin gerçeği yansıtmadığını, asıl sayıların yüzde 15 bantlarında seyrettiğini ifade ediyor.

DSWS, Biden yönetiminin de Trump yönetimiyle benzer işçi sınıfı karşıtı politikalar izleyeceğini belirterek, “Barınma konusunda, Biden'in selefi ile aynı işçi sınıfı karşıtı politikaları benimseyeceğinden ve Trump yönetimi sırasında bildirilen korkunç yükselişin Biden'ın yönetimi altında devam edeceğinden emin olunabilir. Bununla mücadele, kapitalizmin her iki partisinden kesin bir kopuşu ve sosyalizm için insanlığın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde toplumu yeniden organize etmeyi gerektirir” sözlerini kaydetti.