Aliağa’da kurulu Ravago Petrokimya Üretim A.Ş ile Petrol-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Dün Sendika Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, işçilere ortalama yüzde 36,80 ücret zammı yapıldı. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Dün sabah erken saatlerde başladığımız sözleşmemizi akşam geç saatlere kadar süren görüşmeler sonrasında […]

Ravago’da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı

Aliağa’da kurulu Ravago Petrokimya Üretim A.Ş ile Petrol-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Dün Sendika Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, işçilere ortalama yüzde 36,80 ücret zammı yapıldı.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Dün sabah erken saatlerde başladığımız sözleşmemizi akşam geç saatlere kadar süren görüşmeler sonrasında imzaladık. Biliyorsunuz ki çalıştığımız sektöre göre düşük ücretler almaktayız. Bu sebeple ücret odaklı bir sözleşme yürüttük. Ortalama yüzde 36,80’e yaklaşan bir ücret zammı alarak sözleşmemizi imzaladık. Ortalama ücreti 3 bin 70 lira olan bir arkadaşımızın aldığı ücret 4 bin 200 lira olmuş oldu. Bunun dışında gösterge çizelgesi ve iş değerlendirme çalışmamız vardı. Skala zammı dışında herkese seyyanen bin TL ücret zammı almış olduk” dedi.

Sosyal yardımlarda da iyileştirmeler yapıldığını söyleyen Şube Başkanı Ahmet Oktay, “İmzaladığımız bu sözleşmeyle 3 olan erzak yardımımız 4’e yükselmiş oldu. Yürüttüğümüz bu sözleşmeyle Giyim Yardımı parası sözleşmemize dahil olmuş oldu” dedi.