İzmir Aliağa’da faaliyet gösteren Ravago Petrokimya fabrikalarında toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonrası işçiler grev kararını astı. İşçiler, 11 Mayıs tarihinde greve çıkacaklarını duyurdu.

Ravago işçilerinden grev kararı

Aycan KARADAĞ 

İzmir Aliağa’da faaliyet gösteren Ravago Petrokimya fabrikalarında bünyesinde yaklaşık 450 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme(TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanmadı. Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nde örgütlü Ravago Enplast işçileri ve Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi'nde örgütlü Ravago Eastchem işçileri ise anlaşma sağlanamaması sonrası grev kararı aldı. Grev kararını fabrika panolarına asan işçiler, anlaşma sağlanamaması halinde 11 Mayıs tarihinde greve çıkacaklarını duyurdu. 

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, “Grev kararını astık. Görüşmeler olumsuz sonuçlanırsa 11 Mayıs tarihinde greve çıkacağız. İşçiler olarak; ücret zammı, vardiya primi, çalışma saatinin düşmesi, özel sağlık sigortası taleplerimiz var. Bunlarda işveren ile istediğimiz anlaşmaları yapamadı. 3 Mayıs tarihinde işveren ile bir görüşmemiz olacak. Sorunları masada çözmek istiyoruz. İşverenin de bu isteğimizi görmesini isteriz. İşçiler her yerde olduğu gibi Ravago fabrikalarında da zor durumda. İnsanca ücret ve çalışma koşulları istiyoruz. 11 Mayıs’a kadar sürecek olan bu süreçte bir anlaşma sağlanamadığı takdirde bizler hazırız” diye konuştu. 

İŞÇİLER ŞİDDETLİ BİR YOKSULLAŞMA İÇİNDE

Ravago Eastchem işyeri temsilcisi Taner Er Baş ise, “İşçiler şiddetli bir yoksullaşma içinde. Yoksulluk sınırının altında bir ücretle, adeta açlık sınırında yaşamaya başladık. İşçilerin bu ücretlerle yaşaması, asgari ihtiyaçlarını karşılaması mümkün değildir. Biz insanca yaşam ve çalışma koşulları istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. İsteklerimiz işverene illettik. Eğer isteklerimiz karşılık bulmazsa greve çıkacağız” ifadelerini kullandı.