Recep Kılınçarslan’ın hesabını vereceksiniz!

Rıfat KIRCI

İstanbul Üsküdar Belediyesi’nde yerel seçimlerin ardından işten çıkarılan işçiler, dün bir kez daha eylemdeydi. İşçiler belediye yönetimi, kendileri gibi işten atılan ve geçtiğimiz günlerde intihar eden arkadaşları Recep Kılınçarslan’ın hesabını sordu.

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen belediye önünde toplanan işçiler, “Üsküdar Belediyesi, arkadaşımızın hesabını vereceksin” yazılı pankart açtı. İşçiler yaptıkları açıklamada, AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in “Sadece 14 işçi attık, haklarını da verdik” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Biz burada sadece 14 kişi miyiz? Haklarını verdik ne demek? Bu belediyeyi var edenler işçilerdir. İşçilerin hakkı işlerinde çalışmaktır. İşimizi geri verin demiyoruz, işimizi geri vereceksiniz diyoruz. İşçinin tazminatını verince durumu çözmüş olmuyorsun. O işçinin evine ekmek girecek, aş girecek, bunun için işlerini geri vereceksiniz. Bakın bir arkadaşımız, Recep Kılınçarslan yitip gitti. Geride 7 yaşında yetim bir çocuk kaldı. Önce bunun hesabını vereceksiniz.”

YAZIKLAR OLSUN!

İşçilerden Murat Baş da “Yetim kalmak nedir bilirim, ben de yetim büyüdüm. Recep arkadaşımız arkasında bir yetim bıraktı. Neden bıraktı? İşini aldılar elinden, bu kış kıyamet gününde sıcak yuvalarına gidecek olan müdürler, başkanlar, onlar çocuklarına kavuşacak. Recep ise artık burada değil. Yazıklar olsun onu bu hale getirenlere” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına SOL Parti ve EHP’nin de aralarında olduğu siyasi partiler ile üniversite öğrencileri ve Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri de destek verdi.