Sosyalist hacker grubu RedHack, dün gece Diyarbakır'daki Kobane protestoları sırasında polis tarafından başından vurulan Mustafa Solmaz için Çağın Polisi Dergisi'nin internet sitesini hackledi

RedHack başından vurulan Mustafa Solmaz için hackledi

Sosyalist hacker grubu RedHack, dün gece Diyarbakır'da Kobane için gerçekleştirilen eylemde başından vurularak iki gözünü kaybeden Mustafa Solmaz için Çağın Polisi Dergisi'nin internet sitesini hackledi.

Twitter hesaplarına Türkiye'den erişim sağlanamayan RedHack, ingilizce hesabından (@RedHack_EN) attığı tweette '#MustafaSolmaz için HACKED Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' mesajını paylaştı. 

Mustafa Solmaz, önceki gece Diyarbakır'ın Hani ilçesinde düzenlenen Kobane eylemine katıldı ve polis saldırısı sırasında başından vuruldu. Polisin gerçek silah kullandığı iddia edilen saldırı sonucu Solmaz, Hani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Solmaz'ın iki gözünü kaybettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.