Redhack davasında beraat kararına Maliye ve İçişleri Bakanlıkları’ndan itiraz

Hacker grubu Redhack üyesi oldukları suçlamasıyla haklarında açılan davadan açılan 13 kişiye ilişkin beraat kararına Maliye ve İçişleri Bakanlıklarından itiraz geldi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararını temyize taşıdı. Mahkemeye verilen dilekçede beraat kararın “usul ve yasaya aykırı olup, yasal dayanaktan yoksun olduğunu” savunan her iki bakanlık gerekçelerinde “kararın “yaşamın doğal akışına aykırı” olduğunu iddia etti.

Kasım 2013’te İstanbul, İzmir ve Ankara’da düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 13 kişi “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyet gösterdikleri” iddiasıyla yargılanıyordu. Redhack ise, Başta Ankara Emniyet Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumları hacklemekle suçlanan 13 kişinin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını defalarca belirtmişti.


‘EYLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ ANLAŞILMAKTADIR’
Mahkemenin eksik araştırma ve inceleme sonucu beraat kararı verdiğini savunan iki bakanlık, gözaltına alınan 13 kişinin suçlandıkları eylemleri gerçekleştirdiğini savundu. 

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Sanıklara ait bilgisayarlarda yapılan incelemelerde ele geçirilen digital materyaller, bir kısım sanıkların dolaylı kabulleri, ele geçen hackleme programları, bilgi ve belgeler ve redhack isimli oluşumla irtibatlı olduklarına ilişkin bilgisayarlarda ele geçen internet üzerinden yapılan sohbet görüşmeleri dikkate alındığında söz konusu eylemleri gerçekleştirdikleri anlaşılmaktadır. Bu nedenle sanıklar hakkındaki Beraat kararı yerel Mahkemece eksik araştırma ve inceleme sonucu verilmiştir.”

Beraat kararının ardından, gözaltına alınan 13 kişinin kendileriyle herhangi bir ilişkileri olamadığını yineleyerek mahkemenin hükmünü “Masumiyet adaletsizliğe diz çöktürdü” şeklinde değerlendirmişti.