RedHack, polisin Cizre'de IŞİD karşıtı yapılan eyleme saldırısı sırasında gaz bombasıyla başından yaraladığı 11 yaşındaki S.U. için Şırnak İl Özel İdaresini hackledi

RedHack, polisin başından vurduğu S.U. için hackledi!

Sosyalist hacker grubu Redhack, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Kobane'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden yurttaşlara polisin saldırmasını ve 11 yaşındaki S.U.'nun polis tarafından başından gaz bombası ile vurulmasını 'hack'leyerek protesto etti.

Cizre'de akşam saatlerinde yurttaşlar, Kobane'ye yönelik IŞİD saldırılarını ve AKP hükümetinin IŞİD'e verdiği desteği protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yapılan yürüyüşe polis gaz bombaları, plastik mermiler ve TOMA'lar ile saldırırken 11 yaşındaki S.U. polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralandı. S.U., Cizre Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılırken, RedHack polis saldırısını Şırnak İl Özel İdaresi Yatırım Takip Sistemi'ni hackleyerek protesto etti. 

RedHack_EN isimli Twitter hesabından yapılan hack duyurusunda, Şırnak İl Özel İdaresi Yatırım Takip Sistemi ve sisteme giriş şifrelerinin linkleri verildi. 

RedHack, eylemi, önceki gün Yüksekova'da katledilen Rojhat Özdel ve bu gece Cizre'de ağır yaralanan 11 yaşındaki S.U. için yaptığını duyurdu.