RedHack, Roboskili anneler için hackledi: Unutursak kalbimiz kurusun

Sosyalist hacker grubu RedHack, Türkiye’ye ait savaş uçaklarının, 28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Roboski köyünde katlettiği 34 yurttaş için Kalkınma Bakanlığı'nın GAP İdaresi Başkanlığı Resmi İnternet Sitesi'ni hackledi.

GAP İdaresi Başkanlığı internet sitesine girmek isteyenler RedHack'in bıraktığı "Unutursak Kalbimiz Kurusun demişti Roboski'li analarımız 28 Aralık günü yaşanan katliamın ardından.. Unutmadık, Unutturmayacağız.." mesajıyla karşılaşıyor.

RedHack'in GAP İdaresi Başkanlığı'nın sitesine bıraktığı mesaj:

"Unutursak Kalbimiz Kurusun demişti Roboski'li analarımız 28 Aralık günü yaşanan katliamın ardından..

Unutmadık, Unutturmayacağız..

Abdulselam Encü, Adem And, Aslan Encü, Bedran Encü, Bilal Encü, Celal Encü, Cemal Encü, Cihan Encü, Erkan Encü, Fadıl Encü, Hamza Encü, Hüseyin Encü, Hüsnü Encü, M Ali Tosun, Mahsun Encü, Muhammet Encü, Nadir Alma, Nevzat Encü, Orhan Encü, Osman Kaplan, Özcan Uysal, Salih Encü, Salih Ürek, Savaş Encü, Selahattin Encü, Selim Encü, Serhat Encü, Şerafettin Encü, Şirvan Encü, Seyithan Enç, Şivan Encü, Vedat Encü, Yüksel Ürek, Zeydan Encü...

18’i çocuk olmak üzere 34 canımızı aldılar bizlerden. Anne-babaları evlatsız, çocukları yetim, kardeşleri yalnız bıraktılar.. Roboski'de futbol sahaları boş kaldı, arkadaşlarını öldürdünüz Roboski'li gençlerin.. Sizler çaldığınız paralar ile ayakkabı kutularını dolduramazken bizler cenazelerimizi kopan uzuvları ile birlikte çuvallara sığdırıp katır sırtlarında taşıdık..

Ne “Tazminatlarını verdik ya!” diyen dönemin BOŞbakanı Erdoğan’ı, “Ölmeselerdi, yargılanacaklardı” diyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i, ne de o günün gecesi yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edenlerden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i UNUTMAdık..

Roboski katliamının sorumlularını, emri verenleri biliyoruz, Katillerini çok iyi tanıyoruz..

12 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkeyi kan gölüne çevirdiler.. Söyledikleri her sözde samimiyetsiz, arkasında durdukları herşey kar etmek, çıkar/menfaat sağlamak içindi..

Hatırlayalım!! WikiLeaks belgelerinde neler yer alıyordu: “Tayyip Allah'a inanıyor, ama Allah'a güvenmiyor…“, "Erdoğan, AKP'yi‚ Erdoğan Partisine çevirdi…“, "Burada her gün her şey değişiyor. Kimse, bütün bir coğrafyada dengenin ne yanda olacağını tahmin edemiyor...”

Evet. İŞID çetesine bir türlü terörist diyemeyen bir iktidar, Van’da “Yaşasın İŞID” diye bağıran faşist polisler, Erdoğan’ın Mirzabeyoğlu ile görüşmesi.. Arınç’ın Hüda-Par ziyareti; hiç biri tesadüf değil.. AMAÇ: İŞID çetelerini meşrulaştırlmaya çalıştırılmasıdır.. AMAÇ: Kaos ortamı yaratılarak bundan rant elde etmeye çalışılmasıdır.. AMAÇ: Kürt halkının özgürlük ve direniş bilincini teslim alınmaya çalışılmasıdır..

Kalkınma ve yatırım projeleri birer aldatmaca, tek dertleri ceplerini daha fazla doldurmaktır. Bizler her geçen gün daha fazla yoksullaşıyorken, onlar daha çok zenginleşiyorlarsa “bilinki haram yemiş”lerdir..

Durum ortadayken; 34 canımız üzerinden kirli siyaset yaparlarken, bizleri bölüp-parçalayamaya çalışırlarken onların oyunlarına gelmeyelim. Ayrılıklarımızda değil, aynılıklarımızda buluşalım.. Kendisine muhalif olanları baskı, zulüm işkence ve her türlü dalavereyle susturmaya çalışan bu iktidar, bu faşist düzen günü gelir senide ötekileştirir. Bunu sadece kimlik ile yapmaz, inançla, cinsiyetle, ten renkleriyle, boyla, kiloyla vs. ile çıkar ötekileştirir..

Unutma: Halklar direndikçe Özgürleşir..

Hep birlikte o kurdukları saltanatı başlarına yıkacağız. Adaleti kendi ellerimizle sağlayacağız. Halkımız sokaklarda, siperlerde meşru savunma hakkını kullanmaya devam edecekler. Devlet nerede diye soranlar ise dönüp Dersim’e, Maraş’a, Çorum’a, … , Roboski’ye, Cizre’ye baksınlar. Ortalığı karıştırıp kışkırtmakla meşguller su an..

“Müslümanlara saldırıyorlar” diye çığırtkanlık yapanlar, “kamu malına zarar” verdiler diyerek ortada dolaşan provokatörler katliam peşinde koşanlardır. Yeri geldiğinde %99’u müslüman bir ülkeden bahsedenler de, ülkenin her karış toprak parçasını emperyalistlere peşkeş çekenler de aynı kişilerdir. Safımız her zaman zulme ve faşizme karşı direnen halkların yanıdır..

RedHack olarak gücümüzün yettiği yere kadar sesinizi/sesimizi yükseltmeye, halklarımızın sesi olmaya devam edeceğiz..
Madem sonsuza kadar yaşamayacağız, o vakit istediğimiz gibi yaşayacağız..."