Reina katliamı protestocuları gözaltına alındı

ZEYNEP KURAY

ESP, HDP ve SGDF üyeleri, Ortaköy'de Reina katliamını protesto ederken gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılması talebiyle Çağlayan Adliyesi önünde eylem düzenledi. Failleri Suruç’tan çok iyi tanıdıklarını vurgulayan üyeler, ülkenin, katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaşırken, katliamlara lanetleyen sosyalistlerin gözaltına alındığı bir zihniyet tarafından yönetildiğine dikkat çekti.

ESP, HDP ve SGDF üyeleri, Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısını protesto ederken gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılması talebiyle Çağlayan Adliyesi önünde eylem düzenledi. Çok sayıda siyasi partinin destek verdiği eylemde, “ Katiller sokakta , sosyalistler gözaltında” yazılı pankart ve dövizler taşındı. “Gözaltılar serbest bırakılsın”, “Katiller dışarıda, sosyalistler gözaltında” sloganlarının atıldığı eylemde ilk konuşma ESP İstanbul İl yönetici Ali Haydar Akdeniz tarafından yapıldı. 1 Ocak günü bu toprakların yine bir katliam haberiyle sarsıldığını hatırlatan Akdeniz, barbar IŞİD mensubu bir kişinin Reina eğlence merkezine girerek 39 kişiyi hunharca katlettiğini belirti. IŞİD barbar çetelerinin daha önce de Antep, Sultanahmet, Ankara, Amed, Suruç’u kana buladığını vurgulayan Akdeniz, “ Bizler bu katliamın sorumlularını iyi tanıyoruz” dedi.

TRAJİKOMİK’İN BÖYLESİ !

Katliamda hayatını kaybedenleri anan ESP, HDP ve SGDF üyelerinin gözaltına alınmasını trajikomik olarak değerlendiren Akdeniz, “ Elinde keleşle insanları tarayan bir kişi ellini kolunu sallayarak olay yerinden kaçarken, bu katliamı lanetleyenler gözaltına alınıyor. Bu ne yaman çelişki ?” diye tepki gösterdi. Bu katliamın arkasında olan güçlere asla biat etmeyeceklerini kaydeden Akdeniz, “Suruç’ta katledilen düş yolcuları için nasıl adalet istediysek, Reina ‘da katledilen insanlar için de adalet isteyeceğiz” dedi. Saldırı günü yaşanan güvenlik zafiyetine de dikkat çeken Akdeniz, “ Böyle bir saldırı olacağı konusunda uyarılar ortadayken, İstanbul’un en bilinen gece kulüplerinden birinde hangi mantıkla tek bir polis bekletilir? Bu insanların yaşamları o kadar ucuz mu? Neden gereken önlemler alınmadı?” sorularını yöneltti.

KATLİAMLARIN NEDENİ SAVAŞ KONSEPTİNDEKİ ISRAR !

Ali Haydar Akdeniz’den sonra söz alan HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu, katliamların normalleştirilip, tepkilerin engellendiği günlerden geçildiğini ifade etti. Tarihin tekerrür ettiğine dikkat çeken Ağaoğlu, AKP -Saray ‘ın savaş konseptindeki ısrarı nedeniyle bu noktaya gelindiğini vurguladı. Saldırı öncesi yılbaşının hedef gösterildiğini hatırlatan Ağaoğlu, katliamı protesto eden sosyalistlerin gözaltına alınmasına, “ Ne tuhaftır ki, sosyalistler söz konusu olunca tutum hemen değişiyor” diyerek tepki gösterdi. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyen Ağaoğlu, Kürt siyasetçilerin rehin tutulduğunu da hatırlatarak, “ Direne direne mutlaka kazanacağız” dedi.

GÖZALTINA ALINANLAR SURUÇ GAZİSİ HATIRLATMASI !

SDGF adına söz alan Sıla Kaymak, bugün gözaltına tutulanların çoğunun Suruç Gazisi ve Ankara katliamı tanığı olduğuna dikkat çekti. Faillerin ellerini kollarını sallayarak dolaşırken, katliamlara karşı çıkanların ise gözaltına alındığı bir süreçten geçildiğine işaret eden Kaymak, Reina katliamının faillerinin yılbaşını fetvalarla hedef gösterenler olduğunu vurguladı. Kaymak, “ Suruç’tan Ankara’ya, Amed’den Reina’ya hesap soracağız, takipçisi olacağız” dedi.

ETHA Haber Ajansı adına söz alan Deniz Bakır, “ Bu ülkede 2 yıldır diktatörün tek adamlık iktidarı için katliamlar yaşanıyor” derken, Sosyalist Kadın Meclisi adına söz alan Fadime Çelebi, “ Bu iktidarın sonu gelmiştir, gelecek ezilenlerin olacak” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.