Rekabet Kurumu, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ ile Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ'ye, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 milyon 160 bin 759 lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu'ndan taşımacılık sektöründeki iki firmaya para cezası

Rekabet Kurumu'nun, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren 3 teşebbüs hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruda, Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ ve Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ verilen para cezasının, Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise para cezası verilmemesine karar verildiği belirtilerek, gerekçeleri anlatıldı.

Duyuruda, Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ ve Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin nihai kararın toplanan deliller, sözlü ve yazılı savunmaların ardından verildiği belirtildi.

Yasa gereği firmalara verilen cezaların 2021 yılı gayrisafi geliri üzerinden hesaplandığına yer verilen karar şöyle:

“Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ’ye 2 milyon 918 bin 622 lira 95 kuruş idari para cezası uygulanmasına, Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ’ye ise 242 bin 136 lira 45 kuruş idari para cezası uygulandı.

AKTİF İŞ BİLİĞİ YAPAN FİRMAYA CEZA VERİLMEDİ

Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İş Birliği Yapılmasına Dair Yönetmelik’ten yararlanmak üzere yapılan ve 20-48/656-MP sayılı kurul kararı ile anılan yönetmeliğin 6. maddesinde belirlenen koşulları yerine getirmesi kaydıyla, yönetmeliğin 4. maddesi kapsamında kabul edilen başvuru ve yürütülen işbirliğinin niteliği, etkinliği ile zamanlaması dikkate alınarak, aynı yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrası uyarınca Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ’ye idari para cezası verilmemesine karar verildi.

Öte yandan, oy çokluğu ile alınan karara gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün iç içinde itiraz edilebilecek. İtiraz Ankara idare mahkemelerinde yapılabilecek.

(ANKA)