Rektör zorla bağış yaptırıyor!
Fotoğraf: Muş Alparslan Üniversitesi

İsmail ARI

Deprem felaketine ilişkin konuşan Şırnak Valisi Osman Bilgin’in "Memurlar, işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Aç kalmayız" sözleri gündem olurken Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü de bir skandala imza attı.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 17 Şubat tarihinde üniversite personeline bir yazı göndererek zorla bağış toplamaya başladı. Rektör Polat’ın imzasının yer aldığı yazıda, “Şahsi tanıklığım odur ki milleti yardıma koşmadıkça dünyadaki hiçbir devlet böyle bir afetin yükünü tek başına taşıyamaz, yaralarını saramaz. Herkes elini taşın altına koymalıdır” denildi.

“Depremden etkilenen yerlerde yaşayan acılı, yaralı ve mahzun kardeşlerimizin dertlerine bir nebze merhem olmak adına 24 Şubat 2023 tarihine kadar Üniversite olarak yardım kampanyası başlatıyoruz” denilen yazıda şu skandal ifadelere yer verildi: “Akademik yöneticilerimizden en az bir çıplak maaşını, idari birim amirlerimizden maaşlarının en az yarısını, kalan tüm personelimizden bir ayda ellerine geçen tüm devlet ödemelerinin en az yüzde 10'unu ve tabii ki gönüllerinden koparsa daha fazlasını- vermelerini istiyor, bekliyorum.

Birim amirlerimiz komisyon marifetiyle ve tutanak eşliğinde yardımlarınızı bir hesapta toplayacak, biriken meblağ yine tutanak eşliğinde rektörlüğümüzce AFAD hesabına aktarılacaktır. Seferberlik çağrısına cevap veren personelimize ömür boyu şerefle sergileyecekleri, bugüne özel tasarlanan bir takdirname takdim edilecektir. Evlatlarımıza övünçle miras bırakacağımız bu asil kampanyada ismimizin bulunması fırsatını kaçırmayın; şanınıza yakışanı yapın.”

KAYMAKAMLIK VELİLERDEN İSTEDİ

Kadıköy Kaymakamlığı ise bölgesindeki tüm okullardan bağış yapmasını istedi. Okul aile birlikleri tarafından velilere şu mesaj gönderildi: “Kadıköy Kaymakamlığı koordinatörlüğünde okullarımız deprem bölgesine gönderilmek üzere gıda ve hijyen kolileri hazırlayacaktır. Deprem bölgesi için yapılacak bu yardım kampanyasında okulumuzun üzerine düşen minimum 100 adet gıda ve 50 adet hijyen kolisini karşılamak için kişi başı 200 TL’nin sınıf temsilcisi olarak…”