YÖK’ün üniversitelerin uzaktan eğitime geçtiğini açıklamasının ardından Balıkesir Üniversitesi eğitimin başlayacağı günü, eğitimden bir gün önce akşam saatlerinde duyurdu. Öğrenciler ise duruma tepkili.

Rektörün gece yarısı kararına tepki
Fotoğraf: İHA

BirGün EGE

YÖK tarafından üniversitelerin bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacağının açıklanmasına tepkiler sürerken bazı üniversiteler ders kayıtlarını ve yeni dönem derslerini bir hafta süreyle ertelediğini açıkladı.


Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü ise 12 Şubat Pazar günü akşam saatlerinde üniversitenin bahar yarıyılının 13 Şubat Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, “Sevgili öğrencilerimiz, akademik takvime uygun olarak 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı dersleri, 13 Şubat 2023 tarihinden itibaren Microsoft Teams platformu üzerinden online eğitim şeklinde başlayacaktır. Online eğitim modülünde, deprem bölgesindeki öğrencilerimiz derslere devamdan muaftır” denildi.

Balıkesir Üniversitesi öğrencileri ise karara tepki gösterdi. Bir öğrenci, “Üniversite son gün haber verdi yarın ders var diye. Ayrıca yurtlarımızı boşaltmak için bu hafta içi gitmemiz gerektiği söyleniyor. Aynı zamanda hafta içi online derslere girmemiz gerekti. Bu nasıl bir karmaşıklık? Karar verirken bunların hiçbiri düşünülmemiş” dedi. Bir başka öğrenci ise, “Bir gece önceden haber verildiği için hocalarımız teams gruplarını bile tam olarak oluşturamadı. Bir hafta ertelemek çok zor olmazdı. Bu kadar ani başlamak çok kötü oldu. Ayrıca deprem bölgesindeki arkadaşlarımızı devamdan muaf tutmuşlar ancak bu durum da onlar için farklı sorunlar ortaya çıkaracak” diye konuştu.

Başka bir öğrenci ise şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerin derse adapte olabileceği herhangi bir motivasyonu yok. Bu şekilde her şeyin berbat olduğu bir dönemde derslere katılabilecek ve başarılı olabileceğimiz mental sağlığımız yok. Derslerin başlama kararı çok erken alındı ve bu tüm üniversiteye çok geç bildirildi. Bu karar herkesi çok zor durumda bıraktı.”