AKP'li Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, Milli Saraylar bünyesindeki saray, köşk, kasır ve müzelerin bulunduğu yerleşkelerde arkeolojik kazı yapılabilecek. Milli Saraylar Başkanlığı'na ise çeşitli unvanlarda 92 kadro verildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Saray ve müze yerleşkelerinde arkeolojik kazı yapılabilecek
Fotoğraf: AA

'Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi', Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararnameye göre, Başkanlık, bünyesindeki saray, köşk, kasır ve müzelerin bulunduğu yerleşkelerin Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulunun uygun göreceği alanlarında arkeolojik kazı yapabilecek veya yaptırabilecek.

SONDAJ VEYA KAZI YAPILABİLECEK

Restorasyon Dairesi Başkanlığı ise restorasyonu yapılan tarihi mekanların elektrik ve mekanik proje ve uygulamasını yürütecek ve Başkanlığın envanterindeki mekanlardan Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun uygun gördüğü alanlarda; taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere araştırma, sondaj ve kazı yapabilecek veya yaptırabilecek.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı çalışma alanına ilişkin olarak enstitüler ve eğitim merkezleri kurabilecek ve bunlarla ilgili işlemleri Müzecilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı yürütecek. Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'nın kadrolarına yönelik yapılan düzenlemeler ile Milli Saraylar müşaviri, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı istatistik müşavirine, köşk ve kasır amiri ise müdür yardımcısına denk olacak.

BAŞKANLIĞA 92 KADRO AÇILDI

Kararda ayrıca, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına çeşitli unvanlarda 92 kadro açıldı. Açılan kadroların unvanı şöyle:

Daire başkanı (1) Milli Saraylar müşaviri (3), müdür (2), köşk ve kasır amiri (1), şube müdürü (2), uzman (1), şef (1), koruma ve güvenlik amiri (3), rehber (2), müze memuru (10), koruma ve güvenlik görevlisi (20), memur (4), gişe memuru (3), mühendis (4), mimar (2), arkeolog (10), restoratör (2), tekniker (2), teknisyen (6), itfaiyeci (10), bahçıvan (1) ve bekçi (2).