Reuters haber ajansı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz" ifadeleriyle görüşme sinyali verdiği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın teklifi reddettiğini öne sürdü. Reuters'ın görüştüğü iki kaynak Esad'ın görüşmeyi 'Erdoğan'ın elini güçlendirmemek adına kabul etmediğini' iddia etti.

Reuters: Esad, Erdoğanla görüşmeyi reddetti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Katar'da bir araya gelmesinin ardından "Bu malum bazı çevreleri rahatsız ediyor. Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz" ifadeleriyle görüşme sinyali verdiği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın teklifi reddettiği ifade edildi.

halktv.com.tr'nin Reuters'ın 3 farklı kaynağa dayandırdığı haberinden yaptığı aktarıma göre Rusya'nın Türkiye ve Suriye arasında görüşme yapılması için yürüttüğü çalışma Şam'da kabul görmedi.

Reuters'ın görüştüğü iki kaynak Esad'ın Türkiye'de yapılacak seçim öncesi Erdoğan'ın elini güçlendirmemek adına görüşmeyi kabul etmediğini iddia etti. Aynı kaynaklar olası görüşmede Türkiye'de 3,6 milyon Suriyelinin geri dönüşünün ele alınmasının Erdoğan'a seçimde olumlu yansıyacağını kaydetti.

Görüşme teklifi ile ilgili bilgisi olan üçüncü kaynak ise Şam'ın somut bir öneri olmadığı sürece görüşmeyi yararsız gördüğünü ve Türk güçlerinin ülke topraklarından tamamen çekilmesini istediklerini ifade etti.