İngiliz haber ajanı Reuters, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin analiz yayımladı. İnce için "Yakın geçmesi beklenen seçimlerde Erdoğan'ın can simidi olabilir" yorumu yapıldı.

Reuters'tan Muharrem İnce yorumu: "Erdoğan'ın can simidi olabilir"

İngiliz haber ajansı Reuters, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri hakkında bir analiz yayımladı. Analizde İnce için "Erdoğan'ın can simidi olabilir" denirken iktidar ve muhalefet cephesinden üst düzey birer yetkilinin açıklamalarına da yer verildi.

Orhan Coşkun ve Daren Butler imzalı haberde İnce için CHP'de uzun yıllar görev aldıktan sonra ayrılan bir isim olarak 'Yakın geçmesi beklenen seçimlerde Erdoğan'a cam simidi olabileceği' yorumu yapılırken "Bazı araştırmalar muhalefet ittifakının Erdoğan'ı mağlup ettiğini gösterse de üçüncü bir aday aradaki farkı azaltabilir" denildi.

Muharrem İnce'nin adaylığının 'muhalefetin oylarının bölünmesi' anlamına gelebileceğini belirten Reuters, İnce'nin Panaroma'nın geçen ay yaptığı ankette yüzde 10 oranında destek aldığını hatırlattı.

AKP'Lİ YETKİLİ: İNCE'NİN OY ORANI YÜZDE 8-9

Haberde, üst düzey bir AKP yetkilisinin açıklamalarına da dikkat çekti. İsmi verilmeyen AKP'li yetkili, yaptırdıkları anketlerde İnce'nin yüzde 8-9 oranında oy aldığını söyledi.

Millet İttifakı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili ise İnce'nin adaylığının Erdoğan'ı ilk turda yenilgiye uğratmayı zorlaştırabileceğini ama bunun aşılabileceğini söyledi.

Yetkili, Muharrem İnce ile Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın oylarının seçim günü yüzde 5 civarına inmesini beklediklerini anlattı.