Rıza Bey Apartmanı için sözler tutulsun

HABER MERKEZİ

İzmir’de 30 Ekim’de gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası sembol haline gelen, 10’u çocuk 37 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı’nın park olması yönünde kampanya başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, alanın park yapılacağını açıklamasına rağmen, Bakan Murat Kurum, alanda yeniden apartman yapılacağını duyurdu ve inşaat çalışmaları başladı. Depremde 5 yakınını Rıza Bey Apartmanı enkazında kaybeden Emine Toklu Yücel ve Hüseyin Bilgin Yücel ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, önceki gün Rıza Bey Apartmanı’nın olduğu yerde açıklama yaptı.

Apartmanın olduğu alanın farkındalık alanı olması gerektiğine dikkat çeken Emine Toklu Yücel, “Binayı tekrar yaparak önündeki kaldırıma anıt yapmak, çocukların hayatlarını kaybettiği bu alanda rantın, ihmalin ve vurdumduymazlığın ödüllendirilmesidir. Mülkiyet hakkı da önemlidir ancak, ısrarla 37 insanın yaşam hakkının gasp edildiği alana bina yapmak hangi vicdana sığar? Rıza Bey’de oluşturulacak farkındalık alanı, net bir şekilde kamu yararınadır” dedi.