Yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan Sarraf’a Bakanların elinden ihracat ödülü verildi

Rıza Sarraf'a ödül!

17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla tanınan Rıza Sarraf'a “ihracat ödülü” verildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ödülü “ihracata katkılarından dolayı” Sarraf’a verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende ihracat şampiyonlarına ödülleri verildi. Mücevher sektöründeki ödülü Volgam Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Sarraf aldı. Zayıfladığı dikkat çeken Sarraf, ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden aldı.

KİLİT İSİMDİ
Rıza Sarraf, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit isimlerinden biriydi. Buna karşın 17 Ekim 2014’te Sarraf ve diğer şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilmiş. 65 sayfalık takipsizlik kararında Sarraf, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında “Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı” öne sürülmüştü.