Rize'de 5 çayı!

SERKAN FİDAN serkanfidan@yahoo.com

Dirk Kuyt, Diego, Egemen Korkmaz ve Raul Meireles gibi önemli oyuncuların eksikliği, Hikmet Karaman’ın takımın başına geçmesinin ardından 13. sıraya kadar yükselen Rize’nin son dönemlerdeki formu, gün boyu yağan yağmurun zemini ağırlaştırması... Maç öncesi tüm veriler Fenerbahçe’yi oldukça zorlu bir maçın beklediği yönündeydi.

Henüz 5. dakikada Emre’nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz istediği gibi topa vuramadı. Kalecinin uzaklaştırdığı topla ceza yayı üzerinde buluşan Giray’ın ters vuruşu Mehmet Topuz için ikinci bir şans oldu. İkinci şansını reddetmeyen Mehmet, dönerek sağ ayağıyla yerden yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. Bu golün hemen ardından Sow-Emre-Webo paslaşmalarının finalini, pas trafiğini başlatan Moussa Sow kafa vuruşuyla yaparak maçı kolaylıyordu. Rakibin fişini çeken de yine Senegalli oldu. Müthiş driplingini şık bir plase ile tamalayarak farkı üçe çıkarttı ve ilk yarının sonucunu ilan etti.

Sarı-lacivertliler ikinci yarıya da golle başladı. Caner’in pasıyla ceza sahasının sol iç tarafında topla buluşan Mehmet Topal son çizgiye inerek topu arka direğe yolladı. Bomboş olan Webo’nun sadece dokunması farkı 4’e çıkartmaya yetti. Kamerunlu gol sevincini yaşamak için Mehmet Topal’a doğru koşarken karar değiştirip yedek kulübesindeki Emenike’ye yönelmesi takımdaşlık adına anlamlıydı. Haftalardır serbest atıştan gol bulamayan Fenerbahçe’nin bu alandaki şanssızlığına son veren Caner farkı da beşe çıkarıyordu. Deniz Kadah’ın62. dakikada attığı gol maçın aslında bitiş düdüğüydü. Her iki takım için de maçın son yarım saati angaryaydı. Cüneyt Çakır da aynı fikirde olacak ki maçı sadece 1 dakika uzattı.

Telafisi olmayan haftalara girilirken, son 2 deplasman maçından sadece 1 puan alabilen Fenerbahçe için zorlanmadan kazanmak şampiyonluk yolunda önemli bir adım. Ancak 4 oyuncunun sakatlanarak maçı tamamlayamaması zaten bolca sakatı olan son şampiyon için hiç de iyi olmadı. Fenerbahçe’nin sağlık ekibini zor günler bekliyor...