Rize Pazar'da başlatılan taş ocağı çalışmasına sanatçılardan tepki

Deniz dolgusuyla yapılması planlanan Rize - Artvin Havalimanına dolgu malzemesi sağlamak amacıyla Rize'nin Pazar ilçesinde açılması planlanan taş ocakları için tepki gösteren köylüler eylemlerini sürdürürken şirketin iş makineleri, vadide yol yapım çalışmalarına başladı.

Bölgede direniş başlatan köylülere bir destek de oyuncu Cengiz Bozkurt ve yazar Seray Şahiner'den geldi.

rize-pazar-da-baslatilan-tas-ocagi-calismasina-sanatcilardan-tepki-319719-1.
Cengiz Bozkurt, Ömer Akay ve Seray Şahiner

Şahiner: İnsanların ocağına incir ağacı dikmek demek

Bölgeye giden iki sanatçıdan Seray Şahiner, bölgede taş ocağı açmanın insanların ocağına incir ağacı dikmek anlamına geldiğini hatırlatarak "Bu bölge gerçekten cennet gibi bir yer. Bu işin hem doğayla ilgili, hem de insanların yaşam alanları ve geleceğe dair kurdukları hayallere dair önemli bir kısmı var. Buraya taş ocağı yapmak biraz insanların ocağına incir ağacı dikmek de demek oluyor " dedi.

rize-pazar-da-baslatilan-tas-ocagi-calismasina-sanatcilardan-tepki-319721-1.
Seray Şahiner, İsmail Saymaz ve Cengiz Bozkurt

Bozkurt: Aklı ve vicdanı olan herkes karşı çıkar

Şahiner ile çektikleri video ile yurttaşlara sunduğu desteği ifade eden oyuncu Cengiz Bozkurt, "Havaalanından indik, direkt bu vadiye çıktık. Şu an sanki cennetin içindeyiz. Böyle bir vadi belki dünya üzerinde sayılı yerde vardır. Bu kadar güzel, bu kadar insanın doğa ile uyumlu yaşadığı bir vadiyi insan nasıl olur da taş ocağına çevirmek istenir? Hangi akıl, hangi vicdan böyle bir yola başvurur? Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Bu vadiye yapılacak her kazma vuruşuna, konulacak her taş bloğa karşı çıkıyoruz. Burda sadece kurdun kuşun hakkı yok. Çocuklarımız var. Bu topraklar onlara nenelerinden dedelerinden miras kalacak. Büyüdüklerinde belki bu vadi olmayacak. Tekrar söylüyorum; aklı olan vicdanı olan herkes burada yapılacak her şeye karşı çıkar."