Kavrun ve Samistal yaylalarına iş makinelerinin girmesine yurttaşlar izin vermezken, Vali Yazıcı direniştekilerin ‘lüks araçlarla bölgeye gelenler’ olduğunu öne sürdü

Rize Valisi direnenleri beğenmedi: Bunlar çevreci değil

Karadeniz’de ‘turizmi geliştirme’ gerekçesiyle sekiz ilin yaylalarının birbirine bağlaması planlanan ‘Yeşil Yol’ projesine itirazlara karşı mahalle muhtarlarını toplayarak ‘sözleşme’ imzalatma yoluna giden Rize Valisi Ersin Yazıcı, Kaçkar Televizyonu’nda ‘Ramazan Özel’ programında bölgeye 5-10 günlüğüne lüks araçlarıyla gelenlerin eylem yaptığını öne sürdü, “Gelip eğlenecekler, kafasına göre bir şeyler söyleyecekler. Halk bu yolu istiyor. Kimse kusura bakmasın. Devlet halkın istediğini yapar” dedi.

CERATTEPE'DEKİ MADENDEN EMİN
“Halk ne istiyorsa ben onu yaparım” da diyen Vali, bölgede üzerinde konuşulan bir ihtimal olan Yeşil Yol’un madenlere ‘bağlanacağı’ iddiası için ise “Maden olsa yolu niye ben yapayım, şirket yapar” dedi. “7 metrelik yoldan onlarca kamyon çalışır mı? Buradan maden çıkarılmayacak. Cerattepe ile burası karıştırılmasın. Böyle bir şey olsa bile bu yol maden ocağı bölgesine gidip gelinecek bir yol değil. O zaman çok daha üst standartta yol yapılması lazım. Onu da ben yapmam. Öyle bir şey olursa onu ocak sahibi yapar. Bu bölgede herhangi bir maden çalışması söz konusu değil.” dedi.

NÖBET SÜRÜYOR
Vali Yazıcı, Yeşil Yol için 8 muhtarın imzasıyla bölge halkından onay aldığını savunurken, 2 muhtar imzasını geri çekmişti. Yaylalardaki nöbetler ise iki ayrı noktada olmak üzere sürüyor.