Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Roboski Köyü’nde bu sabah ev baskınları düzenlendi. Roboski’de yaşayan vicdani retçi Yannis Vasilis gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi ise kitap ve broşürler

Roboski’de ev baskınları: Kitap ve broşürler suç unsuru

ZEYNEP YÜNCÜLER / yunculerzeynep@gmail.com
@yunculerzeynep

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski ve Gülyazı köylerinde 03.00'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sabah saat 07.00'da vicdani retçi Vasilis’in Gülyazı alayından askerler "terör örgütüne destek ve üye olma" şüphesi ile aramaya geldi. 3 saat süren arama sonucu 3 yıl önce Roboski'de adalet için yapılan imza kampanyaları ve diğer eylemler ile ilgili dövizler, pankartlar, broşürler ve bir kitap suç unsuru sayıldı. 3 saatlik aramanın ardından Vasilis gözaltına alındı.

Gözaltının ardından, Vasilis’in eşi Meral Geylani şunları aktardı: “Sabat saat 07.00’da savcılık kararı ıle evimize aramaya geldiler. Terör örgütüne üye olöa şüphesi ile arama olduğunu belirttiler. Bizde pek eşya yok ama kitabımız çok. Kitaplarımızı aradılar. Biz 3 yıl önce ‘Roboski’de askeri yargı istemiyoruz’ diye imza kapmyası başlatmıştık. Onlarla ilgili broşürler, ‘Barışın yolu Roboski’den geçen pankartlar’ suç unsuru olarak sayıldı. Bir tane de Aram Yayınları’nın Murat Karayılan ile ilgili o kitabı da suç unsuru olarak aldılar.”

roboski-de-ev-baskinlari-kitap-ve-brosurler-suc-unsuru-159480-1.roboski-de-ev-baskinlari-kitap-ve-brosurler-suc-unsuru-159481-1.roboski-de-ev-baskinlari-kitap-ve-brosurler-suc-unsuru-159482-1.roboski-de-ev-baskinlari-kitap-ve-brosurler-suc-unsuru-159483-1.roboski-de-ev-baskinlari-kitap-ve-brosurler-suc-unsuru-159484-1.