TSK’nin hava harekâtı ile 34 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı, Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşanan Roboski Katliamı’nın üzerinden yedi yıl geçti. Saldırı öncesinde istihbaratı veren görevlinin yedi yıldır gizlendiğini ifade eden TBMM Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) üyelerinin tamamının katliamdan sorumlu olduğunu ifade etti. Roboski Katliamı’na […]

Roboski Katliamı’nda yedinci yıl: İstihbaratı kim verdi?

TSK’nin hava harekâtı ile 34 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı, Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşanan Roboski Katliamı’nın üzerinden yedi yıl geçti. Saldırı öncesinde istihbaratı veren görevlinin yedi yıldır gizlendiğini ifade eden TBMM Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) üyelerinin tamamının katliamdan sorumlu olduğunu ifade etti.

Roboski Katliamı’na yönelik BirGün’e değerlendirmelerde bulunan Gök, “Olayın yaşandığı gece MGK toplantısında da gündeme gelen bir kişi var. Bir MİT personeli ısrarla sınır ticareti yapan köylülerin arasına Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in sızdığını söylüyor. O istihbarat sonucunda 34 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Yedi yıldır o istihbarat personelinin kim olduğunu söylemiyorlar” dedi.

Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in “Bir MİT personelinden teyit edilmiş istihbarat aldık” sözlerini hatırlatan Gök, “O gün MGK’de kim varsa hepsinin bu işte sorumluluğu vardır. Yapılması gereken şey gerçek sorumluların ortaya çıkarılması, kimsenin korunup kollanmamasıdır” dedi.

Tutuklu eski HDP milletvekili Ferhat Encu, kardeşi ve birçok yakınını kaybettiği Roboski Katliamı dolayısıyla kaleme aldığı mektubunda, “Bu katliam insanlık tarihine geçen kara bir leke. Katledilen Roboski hakikatini gün yüzüne çıkarmak için tüm hak savunucularını ve hukukçuları Roboski ile dayanışmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.