Robot Spot, rafineride göreve başlıyor

Boston Dynamics’in köpek robotu Spot, Massachusetts Eyalet Polisi geçen aylarda bomba imha timi tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Şimdi ise dört ayaklı robot Spot’u, Norveç’te bulunan Aker BP petrol firması kullanacak. Spot, petrol rafinesinde üretim ve güvenlikten sorumlu tutulacak.

Geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürülen robot köpek Spot, Massachusetts Eyalet Polisi bomba imha timinde kolluk kuvvetlerine yardımcı olması adına kullanılıyordu. İnternette ve özellikle de sosyal medyada videolarıyla dikkat çeken robot köpeğe ilgi artmaya başladı.

Boston Dynamics’in geliştirdiği dört ayaklı robot köpek Spot, bu sefer de petrol rafinelerinde çalışmaya başlayacak. Petrol endüstrisinin de dikkatini çeken Spot, Norveç petrol platformunda görev başında olacak. Spot, bir dizi başka robotlar ve drone’larla birlikte güvenlikten sorumlu olacak. Norveç Denizi’ndeki petrol rafinelerinde kullanması planan robot üzerinde bulunan 3 boyutlu kamera ve engellerden kaçınma sistemi dışında özel sensörlerle gaz kaçaklarını tespit edip herhangi bir ihlalde kara operatörlerine haber verecek Spot, insan hayatı için tehlikeli olacak görevlerde de kullanılabilecek.