Roma Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkeklerde şampiyon olan Djokovic’in, tek kadınlarda şampiyon olan Halep’ten 10 avro daha fazla ödül alması tartışma yarattı.

Roma Açık Tenis Turnuvası’nda, kadın şampiyona 10 avro daha az ödül verildi

SPOR SERVİSİ

Spor dünyasında kadın-erkek eşitsizliğine dönük tartışmalar devam ederken, Roma Açık Tenis Turnuvası’ndaki ödül sistemi hayli ilginç bir durumu gözler önüne serdi.

Turnuvanın tek erkekler ayağında finalde Arjantinli Diego Schwartzman'ı yenen Sırp raket Novak Djokovic, kadınlar ayağında ise finalde Çek rakibi Karolina Pliskova mağlup eden Rumen tenisçi Simona Halep şampiyonluğa uzandı.

Ancak kadın tenisçi Halep, aynı başarıyla ulaşmasına rağmen erkek meslektaşı Djokovic’ten 10 avro daha kazandı. Djokovic turnuvada elde ettiği başarılarla toplamda 205 bin 200 avroluk ödülün sahibi olurken, Halep’in kazandığı ödül 205 bin 190 avroda kaldı.

Geçen yıl, Roma’da erkeklerde şampiyon olan İspanyol raket Rafael Nadal 958 bin 55 avro ödül alırken, kadınlar şampiyonu Pliskova bu ödülün yaklaşık yarısını kazanabilmişti.

'SEMBOLİK ANLAMI VAR'

Konuyu sosyal medyada gündem oldu ve çok fazla sayıda yorum aldı. Konu hakkında fikir beyan edenler, geçen yıla göre bariz bir iyileşme sağlanmış olsa da, bu komik farklılığın, ‘kadın-erkek eşitsizliğinin sembolik bir göstergesi’ olduğunu belirtti. Bununla birlikte, kadınlar ile erkekler arasındaki genel ücret eşitsizliğinin daha önemli bir sorun olduğunun altı çizildi.

Turnuva organizatörleri, erkekler ile kadınların aldığı para ödülü arasındaki bu farklılığa henüz bir açıklama getirmedi.