Sulukule halkı Dünya Roman Günü'ne, polis takviyesiyle yıkıma gelen Fatih Belediyesi ekipleriyle 'merhaba' dedi

UFUK KOŞAR

Dünyanın dört bir yanında kutlanan 8 Nisan Dünya Roman Günü, İstanbul'daki Sulukuleliler için buruk bir şekilde karşılandı.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sulukule'de yıkımlara dün de devam edildi. Polis takviyesiyle sabah saaderinde Sulukule'ye gelen Fatih Belediyesi görevlileri, Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerinde bina yıkımlarına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Fatih Belediyesi'nin yenileme adına tarihi bölgede yaşayan insanları göçe zorlayan projesi, çok sayıda Sulukuleliyi mağdur etti. Dünya Roman Günün'ü dolayısıyla basın açıklaması yapan Sulukule Platformu, Sulu-kule'nin mahalle halkı için yaşanabilir bir hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Sulukule Roman Kültürünü Araştırma ve Dayanışma Derneği Lokali'nde yapılan açıklamada, yenileme adıyla yapılacak projenin, Sulukuleliler için yapılması talebinde bulundular.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizi, taa Avrupa'dan, Amerika'dan duyanlar, ziyaret edenler oldu. Ama kendi belediyemizden gelip bir çayımızı içen, halimizi soran olmadı. Ankara'da kendi yöneticilerimiz, duymak bir yana, bizi 'ucube' sandı. Sesimizi bir kendi vatanımızda duyuramadık.Ve şimdi, Dünya Roman gününü sevinçle kudamamız gereken bugünde diyoruz ki, bugüne kadar bize hep matem yaşattınız hergün. Sesimizi duyun artık. Dünya duydu sesimizi, sayın yöneticilerimiz, lütfen siz de artık kulak verin."